Обід на сковороді з фаршу та капусти
Сьогодні готуємо незрівнянний обід або вечерю для всієї родини на сковороді!
Для млинців:
- капуста свіжа – 450 гр.
- яйця – 5 шт.
- борошно – 3 ст. з гіркою
- кріп/петрушка – ½ пучка
- сіль – ½ ч.л.
- чорний перець
- сухий часник – 1/3 ч. л.
Для начинки:
- відварний булгур/рис – 100 гр.
- м’ясний фарш – 300 гр.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1-2 зуби.
- хмелі-сунелі – 1/3 ч.л.
- сіль – 1/3 ч.л.
- чорний перець
- для заливання
- вода
- томатна паста – 50-70 гр.
- сіль – ч.л.
- чорний перець
- діаметр млинців – 18-19 см.
Покроковий рецепт приготування:
Для млинців. Капусту тонко нашаткувати. Посолити та пом’яти руками. Додати борошно яйця спеції. Перемішати.
На розігріту сковорідку з олією відправити ~ 2 ст.л. капустяної маси, тонко її розподілити по поверхні. На вогні трохи вищому за мінімальний обсмажити по черзі 6 млинців з двох сторін до рум’яності.
Для начинки м’ясо перемолоти з 1 цибулею та часником, змішати з відвареним булгуром/рисом та спеціями. По поверхні млинців розподілити по 1 ст. з верхом начинки. Згорнути у трубочку. Кожен млинець розрізати навпіл.
Скласти у сковорідку діаметром 26-28 см. Для заливки з’єднати воду з томатною пастою та спеціями. Перемішати. Залити заливкою понад половину млинців. Накрити кришкою та готувати після закипання на мінімальному вогні 30-35 хвилин. Подавати із зеленню та сметаною.