Обід який можна готувати хоч щодня. Не надоїдає і дуже смачно
Ідея на обід або вечерю тефтелі з макаронами. Так приготовані макарони виходять не просто смачними, а дуже дуже смачними, тефтелі ніжними та соковитими.
Рецепт:
- спагетті -250г
- помідори -3шт
- томатна паста -1ст.л
- сіль -1/3ч.л.
- цибулина -2шт
- часник -2 зуб
- зелень сушена: кріп, петрушка
- вода
Для тюфтель:
- фарш -500г
- цибулина -1шт
- картопля -1шт
- сіль -1/2ч.л.
- чорний перець – за смаком
- червоний перець солодкий -1/3ч.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Отже, займемося фаршем, у нас фарш змішаний, готовий вже 500 грам. Сиру картоплю 1 бульбу і 1 цибулину подрібнюємо блендером і додамо до фаршу. Додаємо на 500 г фаршу половину ч.л. солі, чорний перець, червоний. І все добре перемішуємо. Формуємо тефтелі, у нас вагою 60 грам.
Свіжі помідори 3шт. розріжемо на 2 частини, беремо половинку і тримаючись за шкірку натріть на великій тертці, додамо 1ст.л. томатної пасти та перемішаємо. Можна свіжі томати замінити томати у власному соку або розвести 2ст.л. томатної пасти у невеликій кількості води. 2 цибулини поріжемо кубиками.
Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
Тепер вливаємо томати з томатною пастою, додамо сіль, чорний і червоний перець, загасимо 2 хвилини, вливаємо 100 мл води перемішуємо і кладемо тефтелі, заливаємо так щоб тефтелі приховало водою і гасимо хвилин 15 до готовності тюфтель і овочів.
Тепер розсовуємо тефтелі, кладемо спагетті (ми їх розламали на 2 частини) 250 грам. Перемішаємо, додаємо трохи води, закриваємо кришкою і готуємо до готовності спагетті 7 хвилин на середньому вогні, під час приготування періодично перемішуємо.
Як спагетті будуть готові додамо 2 зубчики часнику та сушену зелень, у нас петрушка та кріп.
Перемішуємо, готове страву можна подавати до столу. Готується просто, виходить смачно. Приготувавши один раз, ви готуватимете постійно.