Огірки, гірчиця, спеції – проста закуска (салат) на зиму
Якщо ви великий шанувальник солоних або навіть гострих огірків, приготування їх за цим рецептом не займе багато часу. Дивно, але через деякий час цей салат виявляється особливим з точки зору смакових поєднань.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- огірки – 2 кг;
- цукор – 100 г;
- гірчичний порошок – 1 стол. л.
- оцет – 100 мл;
- сіль – 1 стол. л.
- 1 пучок кропу
- 0,5 чайної ложки – перець горошком
- 0,5 чайної ложки – червоний гіркий перець
- 0,5 чайної ложки – запашний перець горошком
- соняшникова олія – 100 мл
Як приготувати салат на зиму
1. Вимийте огірки і наріжте їх дуже тонкими кружечками. Додавайте до них різні спеції: гірчицю, цукор, сіль, всі три види перцю. Налийте в миску суміш оцту і олії;
2. Салат повинен маринуватися близько 3 годин. Поки він готується, банки ретельно простерилизуйте. Після закінчення цього часу помістіть салат в ємність і переставте в глибоку каструлю, для стерилізації.
Не забудьте дно вистелити рушником. І банки в каструлі заливаю водою по плечики.
3. Якщо ви використовуєте банки 0,5 л, то стерилізувати їх достатньо 20 хвилин, і можна буде закатати на зиму. А якщо ви будите насолоджуватися цим чудовим салатом відразу, то закрийте капроновою кришкою і збе