Огірки мариную з гірчицею тільки за рецептом сестри – виходять завжди хрусткі

Мої улюблені огірочки з гірчицею. Рецепт випросила у сестри, тепер ділюся з вами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти на 1,5 літрову банку:

  • огірки (скільки увійде в банку);
  • хрону, вишні, чорної смородини (листи);
  • кропу (парасольки);
  • чорного перцю горошком – 10 штук;
  • гірчиці (насіння) – 1 ч. ложка;
  • часнику – 3 зуб .;
  • оцет 70% – 1 ложка чайна;
  • солі – 1 ст. ложка;
  • цукру – 3 ст. ложки (з гіркою).

приготування:

Огірки миємо й заливаємо водою на 3 години (можна залишити на ніч).

Банки попередньо миємо содою.

Кладемо в банки чорний перець, листя хрону і вишні, смородинове листя, парасольку кропу і часник.

Укладаємо в банки щільно огірки і заливаємо окропом. Накриваємо банки кришкою.

Повторюємо цю процедуру 2 рази .

Воду зливаємо, а огірки в банку посипаємо гірчицею, цукром, сіллю (без гірки), доливаємо оцтову есенцію.

Заливаємо огірки окропом до країв банки і закочуємо кришками.

Перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Нехай у вас вийде також смачно, як і у мене!

Не вдається скопіювати.