Огірки мариную з гірчицею тільки за рецептом сестри – виходять завжди хрусткі
Мої улюблені огірочки з гірчицею. Рецепт випросила у сестри, тепер ділюся з вами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти на 1,5 літрову банку:
- огірки (скільки увійде в банку);
- хрону, вишні, чорної смородини (листи);
- кропу (парасольки);
- чорного перцю горошком – 10 штук;
- гірчиці (насіння) – 1 ч. ложка;
- часнику – 3 зуб .;
- оцет 70% – 1 ложка чайна;
- солі – 1 ст. ложка;
- цукру – 3 ст. ложки (з гіркою).
приготування:
Огірки миємо й заливаємо водою на 3 години (можна залишити на ніч).
Банки попередньо миємо содою.
Кладемо в банки чорний перець, листя хрону і вишні, смородинове листя, парасольку кропу і часник.
Укладаємо в банки щільно огірки і заливаємо окропом. Накриваємо банки кришкою.
Повторюємо цю процедуру 2 рази .
Воду зливаємо, а огірки в банку посипаємо гірчицею, цукром, сіллю (без гірки), доливаємо оцтову есенцію.
Заливаємо огірки окропом до країв банки і закочуємо кришками.
Перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Нехай у вас вийде також смачно, як і у мене!