Огірки на зиму без оцту! Виходять дуже хрусткі – рецепт, перевірений роками
Оцет, звичайно, необхідний для консервації. Але хочу запропонувати рецепт, в якому консервантом виступатимуть зовсім інші продукти і виходить дуже і дуже смачно, консервація буде довго зберігатися.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування банки 3 л вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1.5-2 кг;
- кріп парасольки, 2 шт;
- часник, 3 зубчики;
- перець горошком, 1 ч.л;
- гірчиця насіння, 1 ч.л;
- хрін листя.
Процес консервування огірків
Візьміть стерилізовані банки і на дно покладіть парасольку кропу, лист хрону, перець.
Огірки добре промиваємо, обрізаємо хвостики і укладаємо в банки.
Порада: якщо ви тільки зірвали огірки з грядки, їх можна відразу укладати в банки. Якщо вони у вас простояли деякий час або ви купили їх на ринку, краще промити і залити холодною водою хоча б на 2 години.
Заливаємо банки кип’яток, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, 3 ст.л, сіль, 1.5 ст.л, лимонну кислоту, 1 ч.л і доводимо до кипіння. Варимо 2 хвилини і заливаємо в банку. Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Лимонна кислота і є тією альтернативою оцту, яка добре консервує і зберігає огірки хрусткими.