Огірки на зиму без оцту! Виходять дуже хрусткі – рецепт, перевірений роками

Оцет, звичайно, необхідний для консервації. Але хочу запропонувати рецепт, в якому консервантом виступатимуть зовсім інші продукти і виходить дуже і дуже смачно, консервація буде довго зберігатися.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування банки 3 л вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1.5-2 кг;
  • кріп парасольки, 2 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • перець горошком, 1 ч.л;
  • гірчиця насіння, 1 ч.л;
  • хрін листя.

Процес консервування огірків

Візьміть стерилізовані банки і на дно покладіть парасольку кропу, лист хрону, перець.

Огірки добре промиваємо, обрізаємо хвостики і укладаємо в банки.

Порада: якщо ви тільки зірвали огірки з грядки, їх можна відразу укладати в банки. Якщо вони у вас простояли деякий час або ви купили їх на ринку, краще промити і залити холодною водою хоча б на 2 години.

Заливаємо банки кип’яток, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, 3 ст.л, сіль, 1.5 ст.л, лимонну кислоту, 1 ч.л і доводимо до кипіння. Варимо 2 хвилини і заливаємо в банку. Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Лимонна кислота і є тією альтернативою оцту, яка добре консервує і зберігає огірки хрусткими.