Огірки в 3 л банках дуже смачні. Майже, як магазинні, тільки кращі
Розповім про цікавий спосіб зробити чудові огірочки на зиму. У них такий смачний маринад, і самі огірки виходять пряні кисло-солодкі. Весь секрет в правильних огірках!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Які огірочки йдуть на засолювання:
- молоді огірки невеликого розміру мають найкращий, солодкуватий смак і в них немає пустот – тому такі огірочки будуть хрустіти з банки;
- шкірка не повинна бути гладкою, а в ідеалі з пухирцями і чорними шипами (гладка шкірка, білі шипи – це огірки для салатів);
- огірочки повинні бути твердими на дотик, не надто темними, світла частина не повинна віддавати жовтизною;
- правильні огірки для засолювання НЕ будуть гіркими навіть на кінчиках, тому краще спочатку їх попробувати при покупці.
А тепер власне про рецепт майже магазинних огірочків на зиму. Записуйте відмінний спосіб зберегти багато банок чудових огірків на закуску і до картопельки.
На 1 л води:
- 1,5 ст. л. великої звичайної солі
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту 9% на 3-х літрову банку
Прянощі на 3 л банку:
- 2 парасольки кропу
- 2 лаврові листки
- 3 горошини запашного перцю
- по 1 листу смородини і вишні
- лист хрону або гвоздика 1-2 шт. за смаком
Як готувати огірки на зиму
Огірки вимити кожен руками, потім залити холодною водою і вимочити 1-3 години.
У чисті стерильні банки всипати всі зазначені прянощі, укласти на дно кропові парасольки і далі щільно утрамбувати огірки вертикально.
Закип’ятити у великій каструлі воду для маринаду.
Підготовлені банки залити кип’ятком, прикрити кришками і залишити остигати до теплого стану. Це приблизно 15-20 хвилин.
Потім рідину злити, заміряти скільки літрів вийшло і відміряти стільки ж чистої води, яку потрібно поставити кип’ятити.
В кип’яток додати цукор і сіль в розрахунку на 1 л води, закип’ятити знову, залити маринадом огірки і влити в кожну банку оцет.
Закатати, перевернути на кришку і укутати, прибрати на зберігання після охолодження.
Вдалих вам заготовок!