Огірки як бочкові на зиму, холодний спосіб: повторюю кожен рік
Такий рецепт точно вам сподобається. Процес приготування швидкий, набір продуктів невеликий, зате результат буде просто ідеальним: огірочки виходять як з бочки, в міру солоними, ароматними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- огірки, приблизно 1.8 кг;
- вода, 1.4 л;
- сіль, 100 г;
- кріп свіжий і парасольки, корінь хрону, листя вишні і смородини;
- перець гострий;
- перець духмяний 4 шт;
- часник, 4 зубчики.
Покроковий процес приготування:
Краще закривати овочі в банках по 3 л – так вони будуть добре бродити.
Огірки промиваємо і заливаємо чистою, холодною водою на пару годин.
Листя і зелень промиваємо, корінь хрону миємо і чистимо, часник ріжемо часточками.
У чисті банки розкладаємо зелень і листя, перець, часточки часнику і щільно наповнюємо огірками банки.
У банки засипаємо сіль і заливаємо холодною і чистою водою.
Накриваємо банки пластиковими кришками і перевертаємо по кілька разів.
Залишаємо в теплому приміщенні на кілька днів в піддоні. Або ставимо в підвал – тоді процес квашення буде довший, але овочі виходять смачнішими.
Якщо залишаєте в теплому приміщенні, тоді через 3 – 4 дні зливаєте розсіл, кип’ятите його і заливаєте назад в банки, закатуєте кришками і зберігайте в коморі або в підвалі.
Ті, що ви залишите в підвалі під пластиковими кришками, будуть природно кваситися і більше з ними нічого робити не потрібно. Через пару тижнів можна пробувати.