Оладки з гарбуза. Додаю один простий продукт, який робить їх неймовірно смачними
Такі оладки можна готувати хоч в духовці, хоч на сковорідці. Показую обидва варіанти. Смак у них відрізняється. Тісто замішується швидко, і воно відразу готове до подальшої роботи. Доповнюю його одним простим продуктом, який надає прекрасний смак. Будуть солоні гарбузові оладки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- 400 гр. – гарбуз
- 130 гр. – борошно (вищий сорт)
- 70 гр. – сир (твердий)
- 2 шт. – курячі яйця
- 1 ст.л. – без гірки розпушувач
- 2 ст.л. – соняшникова олія (+ для смаження)
- за смаком сіль
Покроковий процес приготування оладок:
1. Гарбуз розрізаємо, невелику частину очищаємо від насіння і зрізаємо тверду скоринку. Має вийти 400 гр. м’якоті.
2. М’якоть гарбуза натираємо на дрібній тертці і викладаємо в миску.
3. Щоб оладки вийшли смачними і дуже ніжними, обов’язково додаємо сир. Він ще надає приємний вершковий смак. Натираємо сир на дрібній тертці, відправляємо в миску і розбиваємо яйцями.
4. Вливаємо олію, воду (3 ст. л.), солимо і добре перемішуємо.
5. Висипаємо розпушувач, додаємо порціями борошно і перемішуємо.
6. Виходить густе і яскраве тісто.
7. Оладки з гарбуза можна готувати 2 методами. Метод без олії. На пекарський папір викладаємо по 1 ст. ложці гарбузового тіста, округляємо і запікаємо в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин (залежить від духовки).
8. Другий метод з олією. На середній температурі розігріваємо в сковороді олію (4-5 ст. л.), викладаємо тісто (по 1 ст. л. З гіркою) і округляємо. Сковорідку накриваємо кришкою і смажимо, поки сторона не зарум’яниться.
9. Перевертаємо гарбузові оладки на іншу сторону і готуємо ще кілька хвилин. Перекладаємо на паперові рушники. Для прискорення процесу смажимо їх на двох сковорідках.
10. Оладки в духовці повинні злегка зарум’яниться. Вони виходять не такими пишними, як на сковороді, але дуже ніжними.
11. Готові оладки з гарбуза перекладаємо на тарілку і відразу подаємо на стіл. Всі вони дуже ніжні, ароматні і смачні. Але у оладок з духовки виходить більш виражений смак гарбуза. У оладок на сковорідці смак гарбуза майже не відчувається, і вони більш пишні.