Оригінальна подача — відмінний результат
Для любителів домашніх пельменів, яким не хочеться витрачати час на ліпку, цей рецепт стане справжньою знахідкою. Часу на приготування ледачих пельменів йде набагато менше, а результат – справжня смакота.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгрідієнти:
Для тіста:
- борошно – 350-400 г,
- вода (тепла) – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- масло рослинне – 1 ст. л.;
- сіль на кінчику ножа.
Для фаршу:
- яловичина – 300 г;
- свинина – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- сіль і перець – за смаком.
Для заливки:
- помідори – 3-4 шт.;
- 1 стручок паприки;
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
- часник – 2-3 зубки;
- цукор – 1 ч. л.;
- спеції, зелень, сіль і перець – за смаком.
Етапи приготування:
Замішуємо тісто, накриваємо його плівкою і залишаємо приблизно на годину. Готуємо фарш. Розкачуємо тісто прямокутником і рівномірно розподіляємо фарш по його поверхні.

Скручуємо тісто з фаршем рулетом, розрізаємо на шматочки. Викладаємо заготовки у форму, витримуючи відстань між ними.

Для приготування соусу обсмажуємо цибулю, додаємо в нього подрібнені помідори, паприку і тушкуємо протягом 5 хвилин, потім додаємо часник і зелень, солимо, перчимо, розбавляємо 1 склянкою окропу, даємо закипіти і відключаємо. Заливаємо соусом.

Відправляємо пельмені в розігріту до 200 С духовку на 30-40 хв. Перед подачею до столу посипаємо зеленню.

Експериментувати можна не тільки з заливкою, але і з фаршем. Добре поєднуються пельмені зі сметаною, гірчицею, майонезом, оцтом.
Смачного!