Оригінальна варіація на тему класичного торта “Наполеон” – “Листкове поліно”

Наполеон, але в три рази простіше!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 500 грам бездріжджового листкового тіста,
  • 350 грам вершкового масла,
  • 250 грам згущеного молока,
  • 1-2 ст. ложки коньяку.

Приготування:

1. Тісто нарізати на смужки шириною 1~2 см. Покласти смужки на деко на невеликій відстані одну від одної. Запікати до яскравого рум’янцю при t 200-220° C.

2. Готові смужки остудити до кімнатної температури. Три-чотири смужки відкласти для прикраси торта.

3. Вершкове масло кімнатної температури збити в міксері, влити згущене молоко і ще раз збити.

4. Додати коньяк і збити в третій раз.

5. На стіл постелити кілька відрізків харчової плівки. Зібрати торт, чергуючи шари паличок і крему. Залишками крему обмазати торт з усіх боків, загорнути його в плівку і туго закрутити кінці плівки, щоб торт прийняв вигляд поліна.

6. Прибрати в холодильник щонайменше на ніч. Відкладені палички тіста розім’яти до стану крихт.

7. Розгорнути плівку і обсипати торт крихтою. Викласти торт на блюдо і прибрати в холодильник до подачі.

Корисні поради:

Чим тонше будуть смужки, тим краще і швидше просочиться торт.

Різати тісто найзручніше круглим ножем для піци.

Коньяк в кремі використовується для горіхового аромату.

Важливо, щоб торт був скручений дуже щільно, інакше при нарізуванні він буде розсипатися.

Крихти до торту притискайте теплими руками.

Від теплоти руки верхній шар крему розм’якшиться, і крихти добре пристануть.

Приємного апетиту!