Оригінальна закуска “Оселедець на шубці”
Всім привіт! Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі замість повсякденного “Оселедця під шубою” простий рецепт яскравої закуски з оселедцем. Така закуска абсолютно безпрограшний варіант, так як якщо ви з’їсте один шматочок, рука тут же мимоволі потягнеться за другим, тому як виходить вже дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Отже, якщо вам цікавий рецепт, тоді приступимо до його приготування.
Всі основні інгредієнти практично ті ж самі, що і на звичайний салат.
Необхідні продукти:
- Буряк відварений – 1 штука середнього розміру
- Морква – 2 -3 штуки невеликого розміру
- Яйце відварне – 2 штуки
- Оселедець слабосолоний – 1 штука
- Хліб бородинський – 7 скибочок
- Майонез – 2 столові ложки
- Петрушка, ріпчаста цибуля (корисний) для прикраси
Покроковий процес приготування:
Краї у шматочків хліба необхідно зрізати (з них я в подальшому роблю сухарики), а самі шматочки розрізати навпіл.
Потім шматочки хліба складаю на деко і відправляю в розігріту до 200 градусів духовку (режим конвекція) на 10 хвилин. У процесі приготування один раз шматочки перевертаю лицевою стороною вниз. Шматочки хліба необхідно всього лише підсушити, а не підрум’янити.
В цей час на дрібній тертці тру моркву і буряк.
Потім з буряка і моркви видаляю зайвий сік за допомогою сита і ложки.
Далі протерту і віджату від соку морква відправляю в подрібнювач, додаю одне відварене яйце і одну ложку майонезу. Солі не кладу, але за бажанням можна чуть чуть додати. Все добре збиваю до однорідної маси. Теж саме проробляю з буряком.
Ось таке пюре у мене виходять.
У той час коли я відварювала овочі, почистила оселедець. Ретельно видалила всі кістки і нарізала на невеликі шматочки.
На кожен шматочок хліба першим шаром кладу бурякове пюре, за допомогою кондитерського пакету і насадки зірочка. Можна благополучно обійтися і без нього, намазав звичайною ложкою.
Потім поверх буряка викладаю “пюре” з моркви
Залишається справа за малим, поверх моркви покласти по шматочку оселедця, пір’їнці ріпчастої червоної цибулі і гілочки петрушки. Закуска готова, можна відразу ж подавати на стіл.
Якщо ви готували таку закуску раніше, то точно знаєте, наскільки яскравою і смачною вона виходить, а хто ще не готували, раджу, результат Вас обов’язково порадує!
Смачного! Готуйте з задоволенням!