Оригінальні рецепти консервування болгарського перцю

Пропонуємо найкращі рецепти консервації перцю на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Маринований перець з часником

Інгредієнти:

  • перець – 3 кг
  • часник – 2 зубчики на кожну банку
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • вода – 1 л
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • оцет – 0,5 ст. л.

Як готувати:

  1. Звари маринад: залий в каструлю 1 л води, додай цукор, оцет і рослинну олію.
  2. Ретельно вимий перець, розріж на 4 частини, видали насіння і плодоніжки.
  3. Провари перець 5 хвилин в киплячому маринаді.
  4. Приступай до закрутки. На кожну півлітрову банку поклади по 2 зубчики часнику, пропущеного через часникодавку. Чим більше банку, тим більше тобі доведеться покласти часнику.

Маринований перець по-німецьки

Цей рецепт дуже схожий на рецепт лечо, але завдяки меду смак виходить дуже незвичайним.

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 кг
  • вода – 1 л
  • столовий оцет – 0,5-0,7 л
  • мед – 1 кг
  • сіль – 30-40 г
  • рослинна олія – 5-6 л. с.

Як готувати:

  1. Помий перець, очистити від насіння і бланшируй (на 3-4 хвилини опусти у киплячу воду, охолодити і зніми шкірку).
  2. Наріж перець смужками по 5-8 мм в ширину. Щільно вклади у банки.
  3. У киплячій воді розчини мед і додай оцет. Залий перець в банках маринадом. Зверху за бажанням додай трохи олії.
  4. Пастеризуй при температурі 90 градусів: літрові банки – 20 хвилин, дволітрові – 30.

Маринований перець в олії

Інгредієнти:

  • солодкий перець – 1 кг
  • рослинна олія – 60 г
  • сіль – 50-60 г
  • столовий оцет – 100-200 мл
  • вода – 1 л
  • цукор – 60 г
  • запашний перець – по 1 г на банку
  • лавровий лист – 2-3 шт

Як готувати:

  1. Прокип’яти рослинну олія 5-6 хвилин і відразу розлити в гарячі банки.
  2. Помий перець, видали чашолистки і виріж насіння. Промий цілі перці і вклади в банки.
  3. Залийте киплячим маринадом овочі і пастеризуй при температурі 90 градусів.

Не вдається скопіювати.