Оригінальні рецепти консервування болгарського перцю
Пропонуємо найкращі рецепти консервації перцю на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Маринований перець з часником
Інгредієнти:
- перець – 3 кг
- часник – 2 зубчики на кожну банку
- рослинна олія – 2 ст. л.
- вода – 1 л
- цукор – 1,5 ст. л.
- оцет – 0,5 ст. л.
Як готувати:
- Звари маринад: залий в каструлю 1 л води, додай цукор, оцет і рослинну олію.
- Ретельно вимий перець, розріж на 4 частини, видали насіння і плодоніжки.
- Провари перець 5 хвилин в киплячому маринаді.
- Приступай до закрутки. На кожну півлітрову банку поклади по 2 зубчики часнику, пропущеного через часникодавку. Чим більше банку, тим більше тобі доведеться покласти часнику.
Маринований перець по-німецьки
Цей рецепт дуже схожий на рецепт лечо, але завдяки меду смак виходить дуже незвичайним.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 1 кг
- вода – 1 л
- столовий оцет – 0,5-0,7 л
- мед – 1 кг
- сіль – 30-40 г
- рослинна олія – 5-6 л. с.
Як готувати:
- Помий перець, очистити від насіння і бланшируй (на 3-4 хвилини опусти у киплячу воду, охолодити і зніми шкірку).
- Наріж перець смужками по 5-8 мм в ширину. Щільно вклади у банки.
- У киплячій воді розчини мед і додай оцет. Залий перець в банках маринадом. Зверху за бажанням додай трохи олії.
- Пастеризуй при температурі 90 градусів: літрові банки – 20 хвилин, дволітрові – 30.
Маринований перець в олії
Інгредієнти:
- солодкий перець – 1 кг
- рослинна олія – 60 г
- сіль – 50-60 г
- столовий оцет – 100-200 мл
- вода – 1 л
- цукор – 60 г
- запашний перець – по 1 г на банку
- лавровий лист – 2-3 шт
Як готувати:
- Прокип’яти рослинну олія 5-6 хвилин і відразу розлити в гарячі банки.
- Помий перець, видали чашолистки і виріж насіння. Промий цілі перці і вклади в банки.
- Залийте киплячим маринадом овочі і пастеризуй при температурі 90 градусів.