Оригінальний салат з моркви
Ось такий простий і по свожму оригінальний рецепт салату з маркви, який прикрасить будь-який стіл.
Інгредієнти:
- морква, 2 великі;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 2 зубчики;
- вода, 120 мл;
- оцет яблучний, третина ст.
- цукор, 1.5 ч. л;
- сіль, 1 ч. л.;
- кукурудза консервована, половина банки;
- майонез.
Процес приготування
За смаком ви можете додати в салат трохи сиру, попередньо натерши його на тертці.
Моркву тремо на тертці для корейської моркви або ріжемо тонкою та довжиною соломкою.
Половину моркви укладаємо в каструлю на дно рівним шаром, посипаємо сіллю і цукром, висипаємо моркву, що залишилася, рівним шаром солимо і посипаємо цукром.
З’єднуємо воду з оцтом і заливаємо цією сумішшю моркву. Накриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь і тушимо 15 хвилин.
Порада: не кип’ятимо, а саме тушимо, щоб морква стала трохи м’якшою, але хрустіла.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і насипаємо до моркви, додаємо ще пропущений через прес часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою.
Інший варіант – дати моркві охолонути і лише потім додавати цибулю з часником і кукурудзою. Так смак салату вийде із приємною гостротою.
Потім викладаємо в глибоку тарілку і даємо час повністю охолонути. Тільки потім додаємо солодку кукурудзу, заправляємо майонезом, перемішуємо.
Забираємо на 30 хвилин у холодильник. Такий салат дуже смачний, якщо холодний.
Така смакота неодмінно пригодиться Вам на новорічні свята.