Оригінальний салат з моркви

Ось такий простий і по свожму оригінальний рецепт салату з маркви, який прикрасить будь-який стіл.

Інгредієнти:

  • морква, 2 великі;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 2 зубчики;
  • вода, 120 мл;
  • оцет яблучний, третина ст.
  • цукор, 1.5 ч. л;
  • сіль, 1 ч. л.;
  • кукурудза консервована, половина банки;
  • майонез.

Процес приготування

За смаком ви можете додати в салат трохи сиру, попередньо натерши його на тертці.

Моркву тремо на тертці для корейської моркви або ріжемо тонкою та довжиною соломкою.

Половину моркви укладаємо в каструлю на дно рівним шаром, посипаємо сіллю і цукром, висипаємо моркву, що залишилася, рівним шаром солимо і посипаємо цукром.

З’єднуємо воду з оцтом і заливаємо цією сумішшю моркву. Накриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь і тушимо 15 хвилин.

Порада: не кип’ятимо, а саме тушимо, щоб морква стала трохи м’якшою, але хрустіла.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і насипаємо до моркви, додаємо ще пропущений через прес часник, перемішуємо, накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою.

Інший варіант  – дати моркві охолонути і лише потім додавати цибулю з часником і кукурудзою. Так смак салату вийде із приємною гостротою.

Потім викладаємо в глибоку тарілку і даємо час повністю охолонути. Тільки потім додаємо солодку кукурудзу, заправляємо майонезом, перемішуємо.

Забираємо на 30 хвилин у холодильник. Такий салат дуже смачний, якщо холодний.

Така смакота неодмінно пригодиться Вам на новорічні свята.

Не вдається скопіювати.