Ось, що я роблю з редискою. Хоч 100 банок закрию, все з’їдають

Раніше існувала думка, що редис не піддається консервації, тому багато відмовляли собі в оригінальних і смачних заготовках. Цей рецепт мені дала подруга і тепер я завжди з приходом сезону овочів, роблю таку консервацію.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • редис;
  • свіжа зелень по хорошому пучку;
  • лавровий лист по 1 шт в банку;
  • часник, по 2 шт;
  • перець духмяний по 3 шт;
  • перець горошок по 4 шт;
  • в кожну банку по 1 л води;
  • цукор на 1 л води, 3 ст.л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • оцет 9%, 60 мл.

Процес приготування

Редис добре промиваємо і обрізаємо пошкоджені місця.

У чисті банки укладаємо гілочки кропу і петрушки, парасольки кропу, часник, перець горошком і запашний.

Заповнюємо банки редискою щільно.

Заливаємо окропом і залишаємо на 6 хвилин.

Зливаємо і заливаємо ще раз на 6 хвилин.

Заливаємо втретє і зливаємо воду.

У каструлі кип’ятимо воду.

Порада: воду виміряйте, щоб зварити маринад з необхідними пропорціями солі і цукру оцту.

Доводимо воду до кипіння, розчиняємо сіль і цукор, варимо близько 3 хвилин.

Вливаємо оцет. Коли маринад знову закипить, вимикаємо плиту і розливаємо маринад по банках.

Закручуємо кришками, вкутуємо і залишаємо остигати.

Зберігаю такі заготовки в підвалі або коморі.

Подавати редис можна до будь-яких гарнірів, дуже смачно з запеченим м’ясом.

Не вдається скопіювати.