Ось так треба робити малосольні огірки. Найправильніший рецепт
Настав сезон домашніх огірочків. І саме час поговорити про засолювання. Я вам покажу самий смачний спосіб приготування малосольних огірків. Склад маринаду простий, доступний і скоріше за все зростає у вас на присадибній ділянці або городі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Огірочки виходять дуже смачними і хрусткими, а ступінь просолення ви з легкістю зможете контролювати самі, поклавши їх в холодильник.
Необхідні продукти:
- Огірки – 600 г
- Часник – 6 зубчиків
- Листя смородини – 7 шт
- Листя вишні – 5 шт
- Парасольки кропу – 4 шт
- Стебла кропу – 4 шт
- Вода фільтрована – 1.5 л
- Сіль – 2.5 ст. ложки без гірки
Покроковий процес приготування:
У миску викладаємо огірки і відправляємо до них шість зубчиків часнику, роздавлених ножем. Це необхідно для того, щоб часник пустив сік. Хто любить більш часниковий аромат, може додати часнику трохи більше. Зверху огірки покриваємо листям смородини і листям вишні. Якщо у вас залишилися листя смородини, то рекомендуємо їх зберегти для наступних засолювань або для додавання в чай.
До огірків відправляємо парасольки і порізані стебла кропу. Звертаємо увагу, що парасольки кропу з насінням мають більш концентрований смак і аромат в порівнянні з парасольками, на яких ще квітки.
У каструлю наливаємо 1.5 літра фільтрованої води і насипаємо в неї 2.5 столових ложки без гірки солі. Перемішуємо до повного розчинення солі і виливаємо в миску з огірками і зеленню.
Миску з огірками залишаємо для швидкого просолювання на пару днів при кімнатній температурі. На третій день вони найсмачніше просолюється. По закінченню терміну пробуємо огірки.
Якщо посол на ваш смак, то відправляйте огірки в холодильник. Низька температура сповільнить процес просолювання. Розсіл можна використовувати повторно: як тільки ви з’їсте пару просолених огірочків і у вас з’явиться місце в мисці, сміливо можете додавати наступну партію огірків.
Огірки з різницею за часом перебування в розсолі рекомендуємо подавати до столу в розрізаному вигляді, менш просолені будуть виглядати всередині світлішими. Приємного вам апетиту!