Ось як приготувати печінку, щоб здивувати себе і рідних
Простий і оригінальний рецепт, після якого цей субпродукт полюблять і діти і дорослі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Печінка – надзвичайно корисний продукт, в ній міститься велика кількість білка і мінералів. Вона багата на вітаміни В і А, корисна при таких захворюваннях, як захворювання нирок і анемії. Але багато хто чомусь не люблять цей субпродукт через його специфічний запах. Та й часто при неправильній техніці приготування печінка виходить жорсткою і «гумовою».
Для того, щоб печінка вийшла смачною, важливу роль відіграє якість продукту. Вона повинна бути свіжою і без будь-яких подряпин і пошкоджень. За кольором вона повинна нагадувати стиглу вишню.
Перед приготуванням печінки необхідно видалити судини, жилки і плівку. Далі, щоб вона вийшла м’якою потрібно попередньо замочити її в молоці на 1-2 години. При цьому можна використовувати і харчову соду. Вона теж допоможе пом’якшити продукт. Цибуля, спеції, часник допоможуть нейтралізувати специфічний запах.
Для приготування печінки нам знадобляться такі інгредієнти:
- Печінка – 900 грамів
- Молоко – 2 склянки
- Вершкове масло – 70 грамів
- Цибуля – 3 штуки
- Борошно – 3 склянки
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Як приготувати печінку
Печінку нарізаємо на середні шматочки, промиваємо холодною водою, замочуємо в молоці на 1 годину. Вершкове масло розігріваємо на сковорідці і викладаємо цибулю нарізану півкільцями.
Далі прибираємо цибулю в тарілку, печінку обвалюємо в борошні, в яку попередньо додали сіль і перець, обсмажуємо субпродукт з двох сторін на вершковому маслі до рум’яної скоринки.
Далі викладаємо поверх печінки цибулю і смажимо на середньому вогні ще 10-15 хвилин. Перед подачею можете посипати зеленню. Смачного!