Ось як солити шикарно скумбрію за добу: рецепт моряків

Безперечно, є багато всіляких дуже смачних рибних страв. З великої різноманітності страв мені і моїм домочадцям найбільше подобається страва, рецептом якої зі мною поділилася подруга. В якості основного інгредієнта я використовую скумбрію.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Цю страву я роблю з наступних продуктів:

  • Скумбрія. Риби мені знадобиться півтора кілограма.
  • Двох лаврових листків.
  • Двох чайних ложок солі.
  • Часнику. Досить буде трьох зубчиків.
  • Чорного перцю у вигляді горошин (вистачить семи штучок).
  • Цукрового порошку (однієї чайної ложки).

З чого слід почати? Підготовчий етап

Моя знайома мені порадила готувати скумбрію наступним чином. Перш ніж цю рибу засолити, я її обробляю. В районі зябер відсікаю голову і розрізаю тушку уздовж хребта.

Це необхідно для того, щоб риба швидше просолилася. На даному етапі дуже важливо не пошкодити ножем нутрощів. Слід знати, що в черевці дуже багато риб’ячого жиру. Його бажано зберегти. Після займаюся чищенням черевної порожнини. Після в окремій посудині змішую вказану кількість перцю, солі і цукрового порошку. Сюди ж кидаю лаврові листки.

Зубчики часнику я кладу на обробну дошку і нарізаю таким чином, щоб у мене вийшли акуратні тонкі пластинки.

Їх я потім розкладу на м’якоть і рясно посиплю скумбрію приготовленою сумішшю з спецій. Важливо, щоб раби була оброблена як із зовнішнього, так і з внутрішньої сторони.

Що робити далі?

Тепер скумбрію я складаю і визначаю в посудину таким чином, щоб шматочки вийшли щільно притиснутими один до одного. У такому вигляді заготовка повинна постояти протягом доби в холодному місці. Найкраще рибу класти в морозильну камеру. Щоб продукція відмінно просолилася і зберігалася, додатково я її ще обертають тканиною.

Перед тим як подавати цю страву на стіл, скумбрію розгортаю і акуратно видаляю хребет і кісточки. Після рибку нарізаю і ставлю на стіл в красивому блюді.

На закінчення

Якщо ви все зробите, слідуючи даним рецептом, то зможете порадувати себе і своїх гостей дуже смачним і запашним стравою. Примітно, що м’ясо скумбрії після засолювання виходить дуже ніжним. Риба відмінно поєднується з різними гарнірами. Наприклад, я її подаю до відвареної картоплі з цибулею.