Оселедцевий торт «Король фуршетів». Перевірено: ніхто не піде, не попрохавши рецепт

Зазвичай на святковий стіл господині готують салати, канапе, нарізки, але ми вам пропонуємо додати до своєї скарбнички рецептів ще неймовірну закуску – торт з вафельними коржами та оселедцю. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Такий торт вразить вас своєю ніжністю, а ще він соковитий та з насиченим смаком. Мої гості просто обожнюють таку закуску і в мене без неї не проходить жодний бенкет. 

Рецепт закусочного торта

Складові:

  •  6-7 вафельних коржів
  •  200 г філе оселедця
  •  300 г печериць
  •  200 г ріпчастої цибулі
  •  300 г моркви
  •  100 г твердого сиру
  •  150 г майонезу (бажано домашнього)
  •  1 пучок зелені

Приготування:

1. Спершу потрібно очистити цибулю й обсмажити на рослинній олії разом з подрібненими грибами. Також відварити моркву.

2. Ще одну чищену цибулину потрібно перемолоти в чаші блендера разом з філе оселедця. Потім ще подрібнити за допомогою блендера окремо смажені гриби з цибулею, щоб утворилася однорідна суміш. 

3. На вафельні коржі потрібно викласти половину суміші з оселедця та цибулі й розрівняти все виделкою. Зверху ще полити майонезом у вигляді сітки й прикласти другий корж. 

4. Потім на інший корж викладаємо половину суміші грибів, поверх даємо майонезну сітку й все прикриваємо вафельним коржем.

5. Подрібнену моркву потрібно викласти наступним шаром й полити майонезом. 

6. Потім робимо знову те ж саме: шар оселедцю, вафельний корж, шар грибів, знову вафельний корж, морква. Всі шари перемащувати майонезом. 

7. Верхній шар покрити тертим твердим сиром.

8. Торт потрібно помістити в холодильник на декілька годин, щоб він просочився. Найкраще залишити його на цілу ніч, тоді він буде добре різатися. 

9. Такий торт з оселедцем за бажанням можна ще прикрасити помідорами чері, різноманітною зеленню чи ікрою. 

Приємного апетиту!