Оселедець з’їдається і маринад випивається. Шкода, що багато хто і не чули про такий рецепт

Я знаю, що багато хто не розуміє смак оселедця в томатному соусі. Але цей рецепт, вам точно сподобається – рибка виходить дуже м’якою, ароматною, з пікантними нотками, вона відмінно підходить в якості закуски і доповнення до різних гарнірів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • оселедець, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • кетчуп, 400 г;
  • вода, 2 \ 3 склянки;
  • олія, 4 ст.л;
  • оцет яблучний, 2 ст.л;
  • сіль, 1.5 ч.л;
  • цукор, ь1 ч.л;
  • перець горошком і запашний по 5 шт;
  • лавровий лист, 2 шт.

Процес приготування

Рибу очищаємо від нутрощів, видаляємо плавники і голову, промиваємо під холодною водою і просушують серветками.

Ріжемо оселедець порційними шматочками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Воду змішуємо з сіллю і цукром, кетчупом, лавровим листом і перцем.

Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, варимо хвилину і охолоджуємо.

Укладаємо в ємність шарами рибу і цибулю.

Заливаємо маринадом і накриваємо кришкою.

Ставимо в холодильник на ніч.

Така закуска відмінно підходить під варену і запечену картоплю, до смаженої вона також прекрасно підходить.