Осінній маковий пиріг. Навіть розпещений тортиками чоловік обожнює цей десерт
Осінній маковий пиріг сподобається всім в будинку і стане одним з ваших улюблених десертів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
інгредієнти:
- Борошно – 3 ст. (Три склянки)
- Маргарин – 250 г (Двісті п’ятдесят грам)
- Сметана – 5 ст, л (п’ять столових ложок)
- Цукор – 100 г (сто грам)
- Какао – 3 ст. л (три столові ложки)
- Розпушувач – 1 уп. (Одна упаковка)
Інгредієнти для макової суміші:
- Яйця – 3 шт. (Три штуки)
- Готовий (мелений) мак – 250 г (Двісті п’ятдесят грам)
- Вершкове масло – 100 г (сто грам)
- Цукор – 1,5 ст. (Півтори склянки)
Інгредієнти для кокосової суміші:
- Яєчні білки – 6 шт. (Шість штук)
- Цукор – 1 ст. л (одна столова ложка)
- Крохмаль – 2 ст. л (дві столові ложки)
- Кокосова стружка – 200 г (Двісті грам)
Інгредієнти для крему:
- Молоко – 300 мл. (Триста мілілітрів)
- Цукор – 1 ст. (Один стакан)
- Жовтки – 6 шт. (Шість штук)
- Вершкове масло – 400 г (Чотириста грам)
- Борошно – 2 ст. л (дві столові ложки)
Покрокове приготування:
Спершу приготуйте тісто: поступово змішайте маргарин, цукор, какао, сметану, борошно і замісіть тісто, воно повинно вийти тугим. Розділіть тісто на 6 частин, 3 частини поставте в холодильник, а інші 3 в морозильну камеру, щоб вони охололи.
Потім приготуйте макову і кокосову суміші. Щоб приготувати макову суміш, просто змішайте разом всі інгредієнти. Кокосову суміш приготуйте такий спосіб – білки збийте з цукром, а потім додайте все інше до однорідності.
Приготуйте крем: жовтки збийте разом з цукром, молоком, борошном і варіть до загустіння, зніміть з вогню і дайте охолонути, потім викладіть масло.
Тісто дістаньте з холодильника і розкачайте в зручній формі, змастіть маковою сумішшю, потім кокосовою, в кінці натріть на тертці 1 частина тіста з морозилки. Поставте корж в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Аналогічним чином зробите з іншими коржами. Коли коржі охолонуть, намажте кремом.
Печіть на здоров’я!