Осінню і взимку часто коронна страва – салат “Квітучий бузок”. Він мені нагадує про весну
Салат “Квітучий бузок” – один з моїх улюблених. Його назва і оформлення нагадують мені про весну, але я зазвичай готую цю страву осінню і взимку. Він складається з ситних і поживних інгредієнтів. Такі закуски хочеться їсти в холодну пору року. Цей багатошаровий салат став моєю коронною стравою, яку я подаю на святковий стіл. Його красиве оформлення у вигляді гілочок бузку радує око. У статті я поділюся рецептом улюбленої закуски.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Вам знадобляться наступні основні інгредієнти салату:
- куряча грудка – півкіло;
- печериці – 300 г;
- цибулина – 1 штука;
- консервована кукурудза – 1 банка (300 г);
- мариновані огірки – 6 – 7 штук;
- сіль і мелений перець – за смаком;
- буряковий сік – для фарбування;
- петрушка – для прикраси;
- будь-яка приправа до курячих страв – для маринаду;
- топлене масло – для обсмажування інгредієнтів.
Для приготування заправки вам буде потрібно:
- майонез – 4 столові ложки;
- густа сметана (18%) = 2 столові ложки;
- гірчиця – чайна ложка;
- суміш приправ “Прованські трави” – за смаком;
- сіль і мелений перець – по дрібці.
Підготуйте також велику салатницю. Бажано брати виріб зі скла, щоб було видно всі шари страви.
Готуємо гриби і цибулю
Промийте, обсушіть і очистіть гриби. Подрібніть їх у вигляді кубиків. Поріжте цибулину.
Киньте на сковорідку шматочок топленого масла і розігрійте його. Додайте цибулю і готуйте його 1-2 хвилини. Потім покладіть в сковорідку печериці. Обсмажуйте все разом до тих пір, поки з грибів не випарується вся рідина. В кінці готування додайте трохи солі і перцю. Коли цибуля та печериці підсмажаться, відкладіть їх в сторону.
Готуємо грудку і яйця
Куряче м’ясо подрібніть на кубики. Посипте їх приправою для курки і відправте в холодильник на півгодини. Підсмажте шматочки грудки на сковорідці. Відкладіть куряче м’ясо в сторону, щоб воно охололо.
Зваріть яйця круто і киньте в холодну воду. Очистіть продукт від шкарлупи і покладіть білки і жовтки в різні миски.
Подрібнюємо інгредієнти
Поріжте кубиками курку і огірки. З баночки з консервованою кукурудзою злийте рідину.
Візьміть половину яєчних білків і залийте їх буряковим соком. Зачекайте 10-15 хвилин, поки продукт забарвиться в червонувато-фіолетовий колір.
Натріть пофарбовані білки на тертці з великими отворами. Відкладіть їх в сторону. Потім повторіть цей крок з незабарвленими білками.
Робимо заправку
Покладіть в окремий посуд майонез, сметану і гірчицю. Додайте суміш прованських трав, сіль і мелений перець. Добре перемішайте продукти до повного об’єднання.
Збираємо страву
На дно салатниці покладіть рівним шаром шматочки курячої грудки. Намажте на них пару столових ложок заправки. Зверху викладіть кукурудзу. Потім додайте шар грибів і цибулі. Нанесіть зверху таку ж кількість соусу. Наступним шаром йдуть огірки. Знову додаємо заправку. Завершує салат шар жовтків, подрібнених на терці з дрібними отворами.
Прикрасьте салат підготовленими білими і пофарбованими білками. Викладіть їх на поверхні страви у вигляді гілочок білого і червоного бузку. Додайте зелень петрушки, яка буде імітувати листя. Гарний салат готовий до подачі!