Основний секрет, як зварити м’ясний бульйон, щоб він був прозорий!
Шпаргалка, як зварити м’ясний бульйон, щоб він був прозорий! Начебто елементарно, але не всіх господарок тішить результат, а щоб досягти результату потрібно дотриматися деяких секретів і правил.
Основні правила
М’ясо берем охолоджене, найсмачніший бульйон виходить із яловичини, заливаємо лише холодною водою, якщо хочете отримати смачний бульйон.
Першу воду не зливаємо, робимо це, коли готуємо дієтичний бульйон.
Солим в кілька етапів: 1 етап – коли вода закипить і перший накип знятий, додаємо солі зовсім трошки, приблизно 1/4 ч.л, в результаті знову, дуже інтенсивно утворюється накип, прямо шапкою, головне не згаяти цей момент і зняти, бульйон буде прозорим. 2 етап – в кінці варіння додаємо сіль до смаку, таким чином бульйон ніколи не пересолиш, адже він добре випаровується.
Після закипання вогонь зменшуємо і готуємо на повільному вогні, без кришки, він не повинен сильно кипіти, а лише побулькувати (це практично головний секрет), якщо вогонь сильний, то прозорого бульйону не чекайте.
Спецій до м’ясного бульйону додаємо побільше, у рибний поменше, щоб не перебити смак.
Ну і останній штрих, готовий бульйон проціджуємо через марлю.