Освіжаюча окрошка на бульйоні з домашнім майонезом — сімейний рецепт з курочкою і ковбасою

Освіжаюча смачна окрошка — що ще потрібно в літню спеку. За цим рецептом ми робимо окрошку в нашій родині вже багато років. Окрошка на бульйоні з домашнім майонезом виходить поживною і смачною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Вода — 2,5 л.
  • Куряче філе — 1 шт.
  • Ковбаса варена — 250-300 грамів
  • Огірок — 2 шт.
  • Відварна картопля — 5 шт.
  • Відварені яйця — 5-6 шт.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Кріп — 1 пучок

Для домашнього майонезу

  • Яйце сире добре помиті — 1 шт.
  • Рослинна олія — 120-150 мл.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль — 1/3 ч. л.
  • Цукор — ½ ч. л.
  • Гірчиця — 1 ч. л.

Приготування

1. Куряче філе відварити у воді 30-40 хвилин, бульйон посолити за смаком. Остиглий бульйон поставити в холодильник на 3 години, за цей час всі частинки жиру захолонуть, бульйон процідити через сито з 2 шарами марлі.

2. Кубиками нарізати картоплю, яйця, варену ковбасу, огірок.

3. Подрібнити зелену цибулю і кріп.

4. Для майонезу: перекласти 1 яйце, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор в баночку або ємність з маленьким діаметром і високими стінками. Залити 120-150 мл рослинної олії. Ніжкою блендера накрити жовток і збивати до отримання білої густої емульсії.

5. Залити трохи бульйону в майонез і перемішати блендером, щоб майонез став більш рідким. Залити окрошку бульйоном з майонезом і дати настоятися 4 години в холодильнику. При подачі лимонний сік і сіль можна додавати порційно за бажанням.

Приємного апетиту!