Освіжаюча окрошка на бульйоні з домашнім майонезом — сімейний рецепт з курочкою і ковбасою
Освіжаюча смачна окрошка — що ще потрібно в літню спеку. За цим рецептом ми робимо окрошку в нашій родині вже багато років. Окрошка на бульйоні з домашнім майонезом виходить поживною і смачною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
- Вода — 2,5 л.
- Куряче філе — 1 шт.
- Ковбаса варена — 250-300 грамів
- Огірок — 2 шт.
- Відварна картопля — 5 шт.
- Відварені яйця — 5-6 шт.
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Кріп — 1 пучок
Для домашнього майонезу
- Яйце сире добре помиті — 1 шт.
- Рослинна олія — 120-150 мл.
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Сіль — 1/3 ч. л.
- Цукор — ½ ч. л.
- Гірчиця — 1 ч. л.
Приготування
1. Куряче філе відварити у воді 30-40 хвилин, бульйон посолити за смаком. Остиглий бульйон поставити в холодильник на 3 години, за цей час всі частинки жиру захолонуть, бульйон процідити через сито з 2 шарами марлі.
2. Кубиками нарізати картоплю, яйця, варену ковбасу, огірок.
3. Подрібнити зелену цибулю і кріп.
4. Для майонезу: перекласти 1 яйце, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор в баночку або ємність з маленьким діаметром і високими стінками. Залити 120-150 мл рослинної олії. Ніжкою блендера накрити жовток і збивати до отримання білої густої емульсії.
5. Залити трохи бульйону в майонез і перемішати блендером, щоб майонез став більш рідким. Залити окрошку бульйоном з майонезом і дати настоятися 4 години в холодильнику. При подачі лимонний сік і сіль можна додавати порційно за бажанням.
Приємного апетиту!