Овочеве асорті на зиму. Мариновані овочі на зиму!

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування – мариновані овочі на зиму. Овочеве асорті на зиму виходить дуже смачним, ароматним, красиво виглядає в баночці і чудово в тарілці. Кожен знайде для себе овоч на смак. Можна подавати в будній день до будь-якого гарніру або м’яса, а також здивувати гостей на святковому столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти на 1,5 літрову банку

  • вода – скільки ввійде
  • огірки – 2 шт.
  • морква – 2 шматочки
  • перець солодкий – 2 шматочки
  • цибуля ріпчаста – 2 кружечка
  • кабачок – 2 кружечка
  • капуста – 2 шматочки
  • помідори – 4-6 шт. сорт сливка
  • стебло селери – 1 шт.
  • кріп – 2 стеблинки
  • петрушка – 2 стеблинки
  • часник – 1 зубчик великий
  • перець чорний – 5 горошин
  • перець духмяний – 3 горошини
  • лист лавровий – 1 шт.
  • сіль (з невеликою гіркою) – 3/4 ст.л.
  • цукор – 3 ч.л.
  • оцет (9%) – 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

1. Огірки промиваємо, відрізаємо хвостики, заливаємо водою і залишаємо на 30-60 хвилин.

2. Тим часом, очищаємо і промиваємо овочі та зелень.

Нарізаємо капусту на великі шматки, моркву брусочками, перець брусочками, кабачок кружечками 1-1,5 см, цибулю кружечками 5-7 мм, часник на 2-3 шматочки.

3. Банку і кришку ретельно промиваємо з миючим і содою.

4. На дно закладаємо лавровий лист, запашний і чорний перець горошком, селеру, кріп, петрушку і часник.

4. Закладаємо капусту, огірки, помідори, перець, моркву, кабачки і цибулю в банку.

5. Заливаємо в заповнену банку кип’яток, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Через 20 хвилин зливаємо воду і заливаємо чистий кип’яток. Залишаю ще на 20 хвилин.

6. Знову зливаємо воду. Відправляємо кришки стерилізуватися. У банку додаємо сіль, цукор і оцет.

Заливаємо чистим кип’ятком, закатуємо стерилізованою кришкою.

7. Перевертаємо банки кришками вниз, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаю в коморі в квартирі. Смачного!

Не вдається скопіювати.