Овочеве рагу з баклажанами, запечене з салом в духовці
Для приготування цього смачної і корисної страви можна використовувати будь-які овочі: картопля, морква, цибуля, болгарський перець, помідори та інші.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
В якості обов’язкового інгредієнта виступають баклажани або кабачки. Менш дієтичним, але більш смачним і ситним це рагу робить сало або бекон. Кількість використовуваних продуктів береться на смак. Приправимо все часником і зеленню. Отже:
Крок 1
Нарізаємо кубиками або часточками картоплю, цибулю, перець болгарський, помідори, баклажани.
Крок 2
Наливаємо на дно сковорідки або форми для запікання невелику кількість рослинного масла і укладаємо шарами картоплю, зверху цибулю, солимо і перчимо. Потім укладаємо перець болгарський і помідори, ще трохи посолити і поперчити. Нарізаємо шматочками сало або бекон і розкладаємо зверху на овочі. Ставимо в духовку і на 250 градусах запікаємо. Нарізаємо зелень і часник кружечками.
Крок 3
Коли сало або бекон починає добре плавитися, дістаємо форму і додаємо зелень і часничок. Перемішуємо всі інгредієнти і ставимо назад в духовку, зменшивши температуру до 180-200 градусів. Запікаємо, при необхідності перемішуючи овочі. М’яка картопля свідчить про те, що страва готова.
Крок 4
Готове рагу на тарілці можна ще присипати зверху зеленню.
Смачного!