Овочеві котлети: оригінальна страва з кабачків, моркви та картоплі
Ці котлети можуть подаватися як самостійна страва або гарнір. Вони виходять дуже ніжними, соковитими, з приємною текстурою. Можна варіювати додаткові компоненти, спеції, наприклад, покласти часник, різні перці, коріандр. Ароматні котлети точно сподобаються вашим рідним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- кабачки – 2 шт;
- картопля – 1 шт;
- морквина – 1 шт;
- борошно – 2 ст л;
- яйця – 2 шт;
- зелена цибуля – за смаком, будь-яка інша зелень;
- сіль, перець – опційно, інші спеції.
Як приготувати овочеві котлети
Всі овочі натираємо, використовуючи для цього велику терку.
Присипаємо сіллю, даємо постояти. Зелень і цибулю подрібнюємо.
Овочі дадуть сік, його потрібно віджати. Додаємо зелень, яйця, борошно.
Присолюємо, приперчуємо, додаємо інші спеції за смаком. Дуже добре підходить сухий часник.
Вимішуємо, якщо суміш рідкувата, можна додати трохи борошна, манки, вівсянки.
Руками ліпимо котлети і смажимо на сковорідці з обох сторін, поки не підрум’яняться.
Готуємо соус: з’єднуємо кріп, подрібнений часник, натертий свіжий огірок. Заправляємо сметаною, майонезом – за смаком.
Подаємо котлети в гарячому вигляді з соусом.
Якщо хочете страву поситніше, додайие в фарш подрібнене куряче філе.