Овочевий салат з печерицями на зиму. Смак настільки смачний і пікантний, що неможливо відірватися. Відкриваю баночку і відразу з’їдаю. Усі мої подруги вже взяли рецепт

Дуже апетитний овочевий салат з печерицями на зиму. Цей рецепт з задоволенням записують усі господині. Салат виходить дуже смачний, з цікавим, пікантним смаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Взимку відкриваєш баночку, і не можеш відірватися. Цього року зробила подвійну порцію.

Необхідні інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 1 кг.
  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Вага овочів в очищеному вигляді, баклажани не чистити.
  • Олія – 1 склянка (200 мл).
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 150 г.

Покроковий рецепт приготування:

Баклажани порізати кружельцями, помідори і печериці половинками або четвертинками (залежно від їх розміру), перець соломкою, цибулю напівкільцями, моркву потерти як на корейську. З помідорів попередньо зняти шкірку.

1 кг баклажанів нарізати, посолити, залишити на 20 хвилин, потім промити під проточною водою, і відділити від рідини.

Усі овочі акуратно змішати, додати: 1 склянку олії, 1,5 столових ложок солі (можна трошки більше, на ваш смак), 150 г цукру.

Все викласти в каструлю, перемішати і варити 30 хвилин на малому вогні.

Після цього додати 100 г оцту, і варити ще 5 хвилин.

Розкласти в банки, і стерилізувати 30 хвилин. Банки закатати і закутати до повного вистигання.

З цієї порції виходить 8 баночок по 0,5 л.

Рецепт – Юлія Належата.

Фото – Юлія Належата.

Смачного вам!