Пальчики оближеш! Торт «Пташине молоко» — легкий і повітряний десерт, який варто спробувати!
Пальчики оближеш! Торт «Пташине молоко» — легкий і повітряний десерт, який варто спробувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Cвоїми руками
Інгредієнти:
- яйця, 3 шт.;
- борошно і цукор по 125 г;
- какао, 50 г;
- розпушувач, 8 г;
- масло розтоплене, 30 мл.
Для просочення необхідно :
- соус карамельний, 20 мл.
Для приготування крему візьміть :
- білки, 5 шт.;
- пудра цукрова, 300 г;
- желатин, 15 г
Для приготування глазурі потрібно :
- шоколад, 100 г;
- масло вершкове, 70 г
Процес приготування:
- Яйця добре збиваємо з цукром.
- Всипаємо какао, просіяне борошно і розпушувач, вимішуємо до повної однорідності.
- Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Даємо остигнути.
- Корж змащуємо карамельним соусом і повертаємо в роз’ємну форму.
- Для крему збиваємо білки і всипаємо пудру, збиваємо до однорідності.
- Вливаємо охолоджений желатин і збиваємо.
- Частина крему виливаємо на корж і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
- Другу частину крему змішуємо з какао і збиваємо.
- Виливаємо шоколадну частину на білу і хаотично перемішуємо ложкою.
- Ставимо застигати в холодильник на пару годин.
- Розтоплюємо шоколад і змішуємо до однорідності з вершковим маслом. Поливаємо глазур’ю торт і повертаємо його в холодильник на 1 – 2 години.
Смачного!