Пампушки на кефірі, як пух! Виходять дуже смачними, повітряними і пишними. Перевірений рецепт пампушків

За допомогою цього рецепту ви отримаєте найсмачніші пампушки. Дріжджове тісто виходить пухким та смачним, ви точно не пошкодуєте.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 130 г
  • Дріжджі (живі) – 65 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 130 г
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 15 г
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 950 г
  • Олія для обсмажування
  • Начинка – на смак

Рецепт приготування:

  1. Спершу влийте кефір в каструльку та підігрійте його до теплих температур. 
  2. Потім ще додайте цукор, подрібнені дріжджі, всипте 100 г борошна та ретельно перемішуєте. Тепер масу слід накрити рушником та залишити на 20 хвилин. За цей час суміш має збільшитися в об’ємі вдвічі.  
  3. Тепер слід взяти яйця та збити їх зі сіллю в окремій мисці за допомогою міксера.  
  4. Збиті яйця та розтоплене вершкове масло слід додати в опару. Також додаємо горілку, ванільний цукор, цедру лимона, куркуму. Перемішуємо вінчиком.
  5. Далі просіювати борошно одразу в суміш, розділивши його на дві порції. Тісто замісити, воно не має липнути до рук. 
  6. Готове тісто накрити тканиною або поліетиленом й помістити в тепле місце на 2 години. За цей час воно має вдвічі збільшитися в об’ємі. 
  7. Присипати робочу поверхню борошном й розкачати з половини тіста пласт, товщиною 1 см. 
  8. Склянкою з гострими кінцями слід кругові помітки, але не вирізати кола до кінця. По центру кожного кола слід викласти начинку, зверху накриваємо іншим пластом й вирізаємо пампушки. 
  9. Ще тримаємо пампушки протягом 30 хвилин, а потім смажимо їх з двох сторін на рослинній олії до рум’яності. 
  10. Готові пампушки викласти на паперову серветку та присипати цукровою пудрою. 

Вам сподобався рецепт?