Печінка в банці без зайвих труднощів. Виходить дуже смачно
Таким чином запечена в духовці печінка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною. Прекрасно поєднується з різними гарнірами і закусками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинна печінка, 1 кг;
- морква, 1 шт;
- цибуля, 4 шт;
- яблука, 3 шт;
- сіль, перець, паприка, розмарин, мускатний горіх;
- часник, 4 зубчики.
Процес приготування печінки
Печінку промиваємо, видаляємо жили і плівку, ріжемо порційними шматочками.
Яблука ріжемо часточками, цибулю ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на грубій терці, часник дрібно ріжемо.
Печінку солимо і перчимо, додаємо спеції в достатній кількості. Перемішуємо все.
Цибулю змішуємо з морквою, солимо і переминаємо руками.
Беремо чисті банки і викладаємо на дно шар овочів.
Кладемо шар яблука і поливаємо трохи соняшниковою олією. Кладемо шар печінки.
Повторюємо всі шари і приминаємо їх. Верхній шар – печінка.
Ви можете зробити менше цибулі і більше печінки.
У банки кладемо по гілочці розмарину і закриваємо фольгою.
Ставимо в холодну духовку і включаємо температуру 180 градусів. Запікаємо 40 хвилин.
Залишаємо банки на 15 хвилин в духовці, не відкриваючи дверцята, щоб банки не лопнули від перепаду температур.
Можна додати в банки картоплю і виходить страва з підливою.