Печінкові млинці із смачною начинкою – неймовірний смак

Ще з дитинства пам’ятаю, як моя мати готувала цю дивовижно смачну страву. Ось і я тепер ретельно зберігаю цю традицію, і готую такі млинці для своєї родини. Вони виходять такі ж повітряні, ніжні, прямо тануть у роті. Їх можна смакувати і смакувати постійно. Замовити товар можна завжди, але приготувати самостійно — це теж цікаво і по-домашньому.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти для млинців:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 150 г молока;
  • 2 цибулини (середнього розміру);
  • 3 яйця;
  • 100 гр молока;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 0,5 чайні ложки солі;
  • олія соняшникова рафінована (для обсмаження).

Інгредієнти для начинки:

  • 2 моркви;
  • 300 гр грибів;
  • 2 плавлених сирків “Вершковий” або “Дружба”;
  • 3 – 4 ст. ложки майонезу;
  • сіль, зелень, чорний перець (додаємо за смаком).

Етапи приготування страви

Промиваємо курячу печінку, знімаючи з неї плівку. Потім, разом із цибулею, пропускаємо крізь м’ясорубку. Для більш ніжного ефекту, додатково рекомендую збити блендером.

Другим етапом додаємо борошно (краще його просіяти), молоко, пом’якшене вершкове масло, яйця, сіль та знову збиваємо блендером. Накриваємо все це рушником і даємо настоятися, приблизно хвилин 15.

Далі, змащуємо сковороду соняшниковою олією (невеликою кількістю) і починаємо смаження млинців.

Готуємо начинку

Спочатку на дрібній терці шинкуємо моркву та тушимо її, додаючи невелику кількість соняшникової рафінованої олії та збризкуючи водою. Гриби нарізаємо соломкою та смажимо, додаючи спеції (перець, сіль).

Натираємо на великій терці плавлені сирки, змішуємо їх з тушкованою морквою, грибами. Перемішуємо готову масу з майонезом, зеленню, спеціями (на смак). Викладаємо все це на печінкові млинці, згортаємо в невеличкі рулетики та ставимо їх до холодильника (приблизно на годинку).

Перед тим, як подавати до столу, рекомендую нарізати охолоджені млинці-рулетики невеличкими кільцями та викласти на тарілку, прикрасивши страву листям петрушки, кропу.

Корисна порада

Якщо в страву додати трішки часничку, то це додасть їй пікантності та гостроти смаку. Для тих, хто не використовує майонез, підійде сметана з додаванням гірчиці (приблизно 0,5 ч. ложки). В будь якому разі, це дуже смачний рецепт, який обов’язково оцінять ваші рідні.

Не вдається скопіювати.