Печу на сніданок кожної неділі! Аромат цього часникового пирога будить усю родину!

Часниковий пиріг із зеленню і сиром – смачна страва, яке обов’язково сподобається вашим близьким. Начинка в такому пирозі виходить дуже ніжна і неймовірно ароматна. А тісто легке, м’яке і соковите. Загалом пиріг просто чудовий і чудово підійде до сніданку, обіду або вечері.

Часниковий пиріг – ніхто не встоїть, адже у нього такий аромат!

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на zvistka.in.ua

Інгредієнти:

  • 300 мілілітрів теплого молока;
  • 500 грам пшеничного борошна;
  • 11 грам сухих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 головка часнику;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 200 грам тертого сиру;

Приготування:

  1. У миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
  2. Через відведений час масу перемішуємо і вводимо пшеничне борошно з сіллю. Тісто спочатку перемішуємо, а потім домішуємо тісто руками на столі.
  3. Підготовлене тісто кладемо в миску і вливаємо оливкову олію, добре його вмішуємо. Потім миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  4. Часник і кріп подрібнюємо в кухонному комбайні, а потім додаємо в розм’якшене вершкове масло. І добре перемішуємо.
  5. Тісто, що підійшло, обминаємо, а потім розкачуємо в тонкий пласт. Змащуємо його зверху отриманою масою і скочуємо в рулетик.
  6. Потім розрізаємо його вздовж на 2 частини, один край скріплюємо і заплітаємо в косу. А потім скріплюємо другий край.
  7. Отриману заготівлю перекладаємо в форму для випічки, промазану олією. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
  8. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30-35 хвилин.
  9. Готовий пиріг дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.