Печу простий сметанник, а всі думають, що це чізкейк: вірять і просять рецепт
У нього ніжний пломбірна смак і м’яке розсипчасте тісто. Печу часто, це дуже просто, і продукти потрібні самі прості і доступні. Якщо прикрасити сезонними ягодами і фруктами, то не тільки смак, але і вигляд буде гідним, апетитним, святковим (взимку використовую заморожену малину, полуницю, вишню).
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Головне, набратися терпіння і не їсти відразу з духовки. Потрібно дати сметаннику охолонути, щоб легше різався на шматки, а вони тримали форму.
Необхідні продукти:
Для тіста:
- яйця – 2 шт.,
- вершкове масло – 200 г.,
- цукрова пудра – 60 г.,
- сіль – 0,5 чайна ложки,
- розпушувач – 1 чайна ложка,
- борошно – 400 г.
Для начинки:
- яйця – 4 шт.,
- цукор – 100 г.,
- ванільний цукор – 1 пакетик,
- сметана 20% – 500 г.
Покроковий процес приготування:
Вершкове масло (охолоджене) нарізати шматочками, додати сіль, цукрову пудру, розпушувач і борошно.
Руками перетерти все, щоб вийшла крихта. Влити в крихту розбовтані виделкою яйця.
Замісити м’яке тісто. Покласти його в пакет і потримати в холодильнику 20 хвилин.
Приготувати начинку: з’єднати всі інгредієнти за допомогою міксера або блендера.
Охолоджене тісто покласти в форму і рівномірно розім’яти руками. По колу зробити бортик: щоб був рівним, притиснути ложкою – тоді розріз буде красивим. Вилити сметанну начинку.
Випікати 35 хвилин при температурі 180 °.
Після духовки начинка буде здаватися рідкою, але після охолодження стабілізується і стане щільніша.
Сметанник – один з найулюбленіших у нас пирогів. Приготуйте і спробуйте самі. Переконайтеся, що він нітрохи не гірший за чізкейк – так само тане в роті!