Печу за цим рецептом вже більше 20 років! Паска на молоці

Цьому рецепту вже більше 20 років і я завжди його використовую. Виходить паска завжди дуже смачною, пишною, м’якою, довго залишається свіжою. Головне, щоб всі продукти були свіжими і кімнатної температури

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 1 л + 1 склянка;
  • дріжджі 150 г;
  • маргарин, 100 г;
  • масло вершкове, 200 г;
  • цукор, 2.5 склянки;
  • жовтки, 20 шт;
  • сіль дрібка;
  • ванілін за смаком;
  • борошно, 3 кг;
  • родзинки за смаком.

Процес приготування паски

Всі продукти для приготування паски повинні бути кімнатної температури, а молоко – тепле.

У молоці розчиняємо дріжджі і 2 ложки борошна. Накриваємо масу і залишаємо в теплому місці на 2 – 3 години.

В опару додаємо розтоплені маргарин і вершкове масло, жовтки і перемішуємо.

Додаємо цукор і сіль, ванілін за смаком, перемішуємо.

Вмішуємо поступово просіяне борошно, додаємо родзинки і вимішуємо м’яке тісто.

Порада: родзинки можна замінити або поєднати з іншими сухофруктами.

Накриваємо його і залишаємо в теплому місці на 2 – 3 години. Поки добре не підійде.

Розкладаємо тісто по формах (не більше половини).

За бажанням, можна зробити квіточки з тіста, змішавши трохи борошна, води і соняшникової олії, викласти їх зверху тіста в формах.

Випікаємо паски при 180 градусах близько 40 – 60 хвилин, все залежить від розміру ваших форм і кількості викладеного в них тіста.

Коли паски спечуться, можна змастити верх солодким сиропом, тоді все буде апетитно блищати.

Печу за цим рецептом вже більше 20 років! Паска на молоці

Не вдається скопіювати.