Печиво «Горішки». Дуже улюблені з дитинства

Нагадую рецепт улюблених з дитинства «Горішків»

Ппр це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Можливо, у Вас ще збереглися формочки для їх випікання? …

Інгредієнти для печива «Горішки»:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 банка вареного згущеного молока (якщо немає вареного згущеного молока, то зварити);
  • 2 яйця;
  • 120 г цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла або маргарину;
  • 100 г горіхів (на ваш смак);
  • 2 столових ложки олії (для змащування форми);
  • 1/3 чайної ложки соди;
  • 1/3 чайної ложки оцту;
  • дрібка солі.

Приготування печива «Горішки»:

Розм’якшене масло розтерти з цукровим піском і сіллю.

Яйця збити, додати в масляну суміш.

Влити соду, погашену оцтом. Перемішати.

Додати просіяне борошно. Замісити тісто. Воно повинно вийти еластичним.

Форму для випікання змастити маслом.

Вологими руками відривати маленькі шматочки тіста і викладати у форму по периметру.

Пропікати до готовності.

Видалити ножем нерівні краї у половинок горішків.

Начинити вареним згущеним молоком половинки печива. Склеїти їх між собою також за допомогою згущеного молока.

Дати просочитися 20-30 хвилин і можна пригощатися.

Смачного

Не вдається скопіювати.