Перці в олійному маринаді на зиму: вже багато років користуюся тільки цим рецептом
Уже багато років користуюся тільки цим рецептом, перці получаются кисло-солодкими, запашними і дуже смачними. Готую малими порціями в міру дозрівання перців в теплиці. Кожен раз виходить по 3-5 баночок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Рецепт маринаду розрахований на 3 кілограми перців.
Необхідні продукти маринаду:
- Вода – 1 літр
- Цукор – 1/2 склянки (склянка 220 мл)
- Сіль – 2 ст.л.
- Оцет столовий 9% – 110 мл
- Соняшникова олія – 200 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець – 1 ч.л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Сушений часник – 1 ч.л.
Як приготувати перці в маринаді на зиму
Отже, промила овочі, розрізала навпіл і витягла насіння. Нарізала на довгі смужки.
Форма нарізки не має значення, головне, щоб шматочки не були маленькими.
Далі зайнялася маринадом. У мене є суміш перців для маринаду, я використовувала її (запашний перець, гвоздика, перець горошком, сушений часник).
У каструлю влила воду і олію. Додала суміш для маринаду і лавровий лист. Всипала цукор, сіль
Відразу виклала перці.
Спочатку здасться, що маринаду дуже мало, так і повинно бути. Доведіть до кипіння, прикрийте кришкою і варіть 4-5 хвилин на малому вогні.
Шматочки перців повинні злегка розм’якнути. Головне, не переварити, інакше вони розваляться.
Потім влийте оцет, дочекайтеся закипання і можна розкладати по банках.
Банки мию водою з содою, потім стерилізую в мікрохвильовій печі 5 хвилин при повній потужності. Кришки кип’ячу в сотейнику близько 2 хвилин після закипання.
Розклала перці з маринадом по банкам і закатала кришками. Поставила банки кришками вниз, накрила рушником і залишила до повного охолодження. Потім поставила в холодильник, але можна зберігати при кімнатній температурі в темному місці.