Перець болгарський з часником: обов’язкова закуска на зиму. Дуже смачна і ароматна!
Перець болгарський з часником: обов’язкова закуска на зиму. Дуже смачна і ароматна!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні інгредієнти:
- перець болгарський – 3 кг
- часник – 3 головки
- кріп свіжий – 1 пучок
Для маринаду на 1 літр води:
- олія соняшникова – 250 мл
- оцет – 250 мл
- цукор – 1 ст.
- сіль – 3 ст. л.
Спосіб приготування закуски
Перець вимити, обсушити, очистити від плодоніжок і насіння і нарізати смужками. Використовуйте для краси різні кольори перцю.
Очищений часник рубаємо ножем. Нарізаємо дрібно кріп.
Стерилізуємо баночки і кришки.
Готуємо маринад. У каструлі змішуємо воду, соняшникову олію, цукор і сіль. Доводимо рідину до кипіння, в кінці вливаємо оцет.
Опускаємо нарізаний болгарський перець в киплячий маринад і варимо близько 5 хвилин.
Потім викладаємо кожну порцію в банки, чергуючи подрібненим часником і зеленню. Доливаємо перець в банках маринадом.
Закриваємо банки кришками і залишаємо до повного охолодження. Заготовлюйте консервацію із задоволенням і насолоджуйтеся смаковими нотками взимку!