Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму
Сьогодні хочу поділитися новенькою заготівлею перцю на зиму. Вперше спробувала так заготовити перець минулого літа. Взимку настільки було смачно, що в цей сезон буду заготовляти не менше п’яти кілограмів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Хтось скаже навіщо взагалі заготовлювати перець на зиму, коли можна купити в магазині. Але, коли влітку свого на городі виросло так багато, та й влітку він такий ароматний, смачний і дешевий, то чому б не заготовити! Адже так?
Приступимо до заготівлі перцю на зиму!
Перець потрібно попередньо помити і обсушити. Краще використовувати товстостінний сорт перцю для такої заготовки, тоді буде максимально смачно.
Деко застеляю папером для випічки і викладаю перець так, щоб він не торкався один одного.
Готую перець в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Я включаю верхній і нижній підігрів. Якщо у Вас тільки є нижній підігрів, то потримаєте перець хвилин на 7-10 довше.
Ось такий виходить перчик.
Перець перекладаю в каструлю, закриваю кришкою і даю йому трохи охолонути. За допомогою таких хитрощів ми легко знімемо шкірку з перцю.
Через 20 хвилин я починаю чистити перець. Шкірка просто відскакує!
Сік, який виділяється з перцю не виливайте!
Забираю плодоніжки і насіння.
Кожен перець я ділю на три частини. Ось такі.
Розкладаю перець по контейнерах, заливаю трохи соком (який ми зберегли, я його ще проціджую) і в морозилку!
Дістаю зимою контейнер, трохи розморожую перець. Нарізаю його соломкою. Додаю кріп, часник, можна ще сушене орегано. Роблю заправку з оливкової або соняшникової олії і соєвого соусу. За смаком сіль. Така смачна закуска виходить, пальчики оближеш!
Як Вам такий спосіб заготівлі перцю на зиму?