Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Сьогодні хочу поділитися новенькою заготівлею перцю на зиму. Вперше спробувала так заготовити перець минулого літа. Взимку настільки було смачно, що в цей сезон буду заготовляти не менше п’яти кілограмів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Хтось скаже навіщо взагалі заготовлювати перець на зиму, коли можна купити в магазині. Але, коли влітку свого на городі виросло так багато, та й влітку він такий ароматний, смачний і дешевий, то чому б не заготовити! Адже так?

Приступимо до заготівлі перцю на зиму!

Перець потрібно попередньо помити і обсушити. Краще використовувати товстостінний сорт перцю для такої заготовки, тоді буде максимально смачно.

Деко застеляю папером для випічки і викладаю перець так, щоб він не торкався один одного.

Готую перець в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Я включаю верхній і нижній підігрів. Якщо у Вас тільки є нижній підігрів, то потримаєте перець хвилин на 7-10 довше.

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Ось такий виходить перчик.

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Перець перекладаю в каструлю, закриваю кришкою і даю йому трохи охолонути. За допомогою таких хитрощів ми легко знімемо шкірку з перцю.

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Через 20 хвилин я починаю чистити перець. Шкірка просто відскакує!

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Сік, який виділяється з перцю не виливайте!

Забираю плодоніжки і насіння.

Кожен перець я ділю на три частини. Ось такі.

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Розкладаю перець по контейнерах, заливаю трохи соком (який ми зберегли, я його ще проціджую) і в морозилку!

Перець взимку більше не купую: показую новий спосіб, як я заготовлював перець на зиму

Дістаю зимою контейнер, трохи розморожую перець. Нарізаю його соломкою. Додаю кріп, часник, можна ще сушене орегано. Роблю заправку з оливкової або соняшникової олії і соєвого соусу. За смаком сіль. Така смачна закуска виходить, пальчики оближеш!

Як Вам такий спосіб заготівлі перцю на зиму?