Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так
Рисовий гарнір, як і картопляний, є універсальним і до нього підходить основна маса закусок, салатів і різних гарячих страв. Спробуйте готувати рис як це роблю я, тільки не забувайте додавати різні спеції на свій смак, можна ще додавати моркву, часник, ароматні трави і т.д.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- рис довго зернистий – 1.5 склянки;
- олія соняшникова – 3 ст.л;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, перець, куркума, паприка, прованські трави;
- гаряча вода – 2 склянки.
Процес приготування
Рис добре промиваємо під холодною водою до повної прозорості води.
Порада: беремо довгий рис, він виходить саме розсипчастим. Можна взяти рис для плову.
Розігріваємо в сковороді соняшникову олію і викладаємо в олію зубчики часнику. Обсмажуємо його до світлого коричневого кольору і прибираємо, щоб він не згорів і не зробив олію гіркою, а не запашною.
Всипаємо рис, перемішуємо, поки вся олія не опиниться на крупі. Весь процес займає не більше 3 хвилин.
Додаємо всі улюблені спеції для рису на свій смак.
Перемішуємо все і обсмажуємо ще хвилини 4.
Вливаємо кип’яток (2 склянки).
Вогонь зменшуємо до мінімального і тушкуємо без кришки до тих пір, поки вся вода не вбереться в крупу.
Ось тепер закриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо рис до готовності.
Гарнір подаємо з різними рибними і м’ясними стравами, можна зробити і підливу або соус на вершковому маслі з зеленню та спеціями.