Перевірений рецепт швидкої і ніжної сирної запіканки без борошна
У нас в сім’ї цю запіканку люблять всі. По-перше – це смачно, по-друге – це корисно. До того-ж вона дуже легка і ніжна. Поливши її трошки варенням получається така смакота!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для ніжної запіканки потрібно всього чотири інгредієнти – це сам сир-приблизно 400-450 грам, чотири курячих яйця, 4,5 столових ложки манки і цукор. Я додаю 2 столові ложки, але можна трохи більше або менше. Для мене ця кількість цукру оптимальна, солодкість виходить дуже легка, тим більше якщо зверху полити варенням, виходить саме те що треба.
Корисна порада! Не беріть знежирений сир, страва і так виходить легка і низькокалорійна, можна навіть сказати дієтична, а ось в знежирених молочних продуктах не залишається абсолютно ніякої користі, та й смак тільки гірший.
Можна додавати родзинки або шматочки кураги.
А тепер, безпосередньо приготування запіканки
Сир потрібно протерти через сито або швиденько подрібнити блендером.
У миску з сиром розбити яйця, всипати цукор і гарненько все змішати.
Додавши в останню чергу манну крупу і перемішавши її, потрібно залишити такий “сирний заміс” постояти хвилин 20-25.
Духовку включити розігріватися на 180 С. В цей час ще раз перемішати сирну суміш ложкою і перелити в форму для випікання. Я використовую звичайну форму з антипригарним покриттям.
Випікається така запіканка в моїй духовці приблизно 30-35 хвилин.
Діставши готову рум’яну запіканку, дати їй постояти трохи, щоб трохи охолола і викласти на тарілку. Краще дати ще трошки охолонути перед тим ка нарізати (гаряча вона надто м’яка). Нарізавши на скибочки, дуже смачно виходить якщо полити зверху кожен шматочок ложкою варення. Втім це вже на ваш смак.
Як бачите все дуже легко і вас вона обов’язково вийде. Смачного!