Перевірений рецепт за 10 хвилин. Беру 1 склянку кефіру і готую гору біляшів

Якщо ви любите пончики-пампушки, цей рецепт вам точно сподобається. Досить взяти кефір і борошно і придумати будь-яку начинку. Я взяла фарш і вийшли пишні біляші.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 400 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль дрібка;
  • масло вершкове, 60 г;
  • розпушувач, 1.5 ч.л;
  • борошно, близько 700 г;
  • фарш, 550 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування біляшів

Яйця змішуємо з сіллю і цукром, збиваємо трохи віночком. Вливаємо кефір, перемішуємо.

Порада: кефір краще брати домашній або з високим відсотком жирності, тоді тісто буде дуже м’яким.

Вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Всипаємо частинами просіяне борошно. У перших частинах всипте розпушувач і вимішуйте тісто.

Може вам буде потрібно менше або трохи більше борошна, намагайтеся не забивати масу і вимесіть м’яке, не липке і еластичне тісто.

Тісто накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.

Цибулю для фаршу за смаком натираємо на тертці або дрібно ріжемо, щоб начинка вийшла соковитою. Додавайте зелень, спеції.

Формуємо біляші і обсмажуємо їх у великій кількості олії.

Перевірений рецепт за 10 хвилин. Беру 1 склянку кефіру і готую гору біляшів

Викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Перевірений рецепт за 10 хвилин. Беру 1 склянку кефіру і готую гору біляшів

Пишні і м’які, не жирні, дуже апетитні і смачні біляші можна робити з різними начинками, навіть з солодкими.

Перевірений рецепт за 10 хвилин. Беру 1 склянку кефіру і готую гору біляшів