Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно
Перловка виходить розсипчаста, м’яка, дуже смачна, курочка рум’яна, соковита, страва в цілому дуже смачна і ситна, стане однією з улюблених.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для приготування перловки:
- 1 кг курки;
- 1 середня морква;
- 2 невеликі цибулини;
- 400 г перлової крупи;
- сіль, спеції за смаком;
- оливкова олія;
- лимонний сік.
Рецепт приготування перловки
Перлову крупу ретельно промиємо, потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 1 годину.
Курку, я сьогодні використовую стегна, промиваємо і перекладаємо в миску, додаємо сіль, улюблені спеції для курки, я зазвичай додаю чорний перець, паприку, куркуму, гранулірованний часник, трохи базиліка, також виливаємо 1 столову ложку оливкової олії (можна використовувати соняшникову) і 1 столову ложку лимонного соку.
Гарненько перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і залишаємо курку маринуватися на одну годину.
Курку можна замаринувати будь-яким методом, не обов’язково робити це за рецептом, можна замаринувати в майонезі або сметані, можна в соєвому соусі.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на грубій терці.
Обсмажуємо овочі на соняшниковій олії до м’якості.
Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією, перекладаємо перлову крупу, додаємо обсмажені цибулю з морквою, солимо і добре перемішуємо.
Зверху викладаю курку.
Заливаємо гарячою водою, щоб вода була вище крупи, не м’яса, а саме крупи на 2 см, прибираємо форму в духовку на одну годину при температурі 180 градусів, потім температуру зменшуємо до 100 градусів і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин. Воду в процесі приготування я не підливаю.
Перловка з куркою в духовці готова, вийшло ситна і смачна страва! Смачного!