Підійде до будь-якої страви. Улюблений рецепт соусу тартар
Приготувати такий соус в домашніх умовах досить просто. Використання натуральних інгредієнтів – це вагомий плюс і беззаперечна перевага над магазинними соусами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Соус тартар – класичний холодний соус французької кухні, визнаний у всьому світі. Приготування такого соусу професійні кулінари вважають особливим мистецтвом, яке підвладне не кожному. Але у мене є нескладний рецепт соусу тартар, який зможе приготувати абсолютно кожна господиня. Готується всього за п’ять хвилин, включає в себе лише натуральні і прості інгредієнти, а підійде абсолютно до всіх страв.
Нам знадобляться:
- Яєчний жовток – 1 штука
- Соняшникова олія – 250 мл
- Цукор – 1 чайна ложка
- Сіль – 1/3 чайної ложки
- Лимонний сік – 1 столова ложка
- Часник – 1 зубчик
- Мариновані огірки – 3 штуки
- Гірчиця – 1 чайна ложка
- Кріп, петрушка – за бажанням.
Мариновані огірки необхідно дуже дрібно нарізати і перекласти в глибоку миску. У миску до нарізаним огіркам додаємо гірчицю. Для цього рецепта використовуйте гостру гірчицю.
Додаємо варений яєчний жовток, який попередньо необхідно розім’яти за допомогою вилки.
Кріп і часник так само подрібнюємо і додаємо до решти інгредієнтів, висипаємо сіль і ретельно перемішуємо. Додаємо соняшникову олію, лимонний сік і цукор. Ще раз ретельно перемішуємо.
Соус готовий, приємного апетиту!