Пікантна приправа з листя хрону: і до м’яса, і до риби, і на бутерброди

Листя хрону — криниця корисних речовин і вітамінів, тому не пропустіть можливість зробити корисну і дуже смачну заготівлю з пікантним смаком.

Пікантна приправа з листя хрону: і до м’яса, і до риби, і на бутерброди. Листя хрону — криниця корисних речовин і вітамінів, тому не пропустіть можливість зробити корисну і дуже смачну заготівлю з пікантним смаком.

Приправа з листя хрону стане чудовим доповненням як м’ясних, так і рибних страв, її можна використовувати для заправки салатів та супів, а також для приготування пікантних бутербродів, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • листя хрону — 50 шт;
  • волоський горіх — 100 гр;
  • часник — 50 гр;
  • гострий перець — 1-2 стручки;
  • болгарський перець — 300 гр;
  • петрушка — 50 гр;
  • кінза — 50 гр;
  • цедра та сік 1 лимона;
  • рослинна олія — 100 гр;
  • сіль, хмелі-сунелі — за смаком.

Приготування:

Ретельно промийте та просушіть листя хрону, відокремте м’яку частину листа від стебла.

Для приготування приправи стебла не потрібні, але їх можна використовувати при заготівлі огірків та помідорів.

Приправа готується дуже просто. Все, що потрібно зробити — пропустити всі інгредієнти через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.

До подрібнених інгредієнтів додайте сіль та хмелі-сунелі, а також цедру та сік одного лимону та олію. Ретельно перемішайте приправу та розкладіть її по чистих скляних баночках невеликого об’єму. Кожну баночку залийте зверху олією, щільно закрийте кришки. Пікантна приправа може зберігатися у холодильнику до 6 місяців.