Після цих порад ваш хліб ніколи не буде черствіти
Безліч людей не уявляють свого існування без хліба. Адже ще в давні часи одним з видів виживання був саме хліб. І неважливо, в якому він стані – черствому, або в м’якому.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
У сучасному світі, хліб не є розкішшю, але, все ж, є затребуваним продуктом в кожній родині. Зараз з’явилося дуже багато комбінатів, які займаються виробництвом хлібобулочних виробів. Але на жаль, довговічність хліба низька. Деякі люди вважають за краще робити з черствого хліба сухарі, а решта не хочуть продовжити життя хлібу.
Багато застосовують різні способи освіження і надання хлібу початкової м’якості. Адже він буде м’яким, якщо в ньому досить вологи, яка має властивість досить швидко випаровуватися.
надання м’якості
Шматочки хліба дуже просто розм’якшити, використовуючи мікрохвильову піч, але нею користуємося тільки тоді, коли продукт збираємося з’їсти відразу. В іншому випадку, він буде кам’яним через деякий час. Якщо мікрохвильовка відсутня, можна покласти хліб в духовку.
Зараз відомо багато простих і швидких способів, щоб повернути хлібу його м’якість. Одним з таких способів виступає сковорода. На слабкому вогні нагріваємо її, і потім черствий хліб обливаємо проточною водою. Далі кладемо його на сковороду, але при цьому вона повинна бути суха. Далі кілька хвилин підтримуємо невеликий вогонь і перевертаємо скибочку хліба.
Для того щоб утримати вологу в продукті, можна накрити його пластиковою кришкою або ж просто замотуємо хліб в пакет. Якщо він трохи зачерствів, то кладемо його на сонці. У зимову пору може врятувати батарея в будинку. Завдяки конденсату через деякий час хліб знову буде м’яким. Також застосовують пароварку, або водяну баню. Господині рятують, таким чином, хліб, використовуючи каструлю або друшляк.
Дуже часто на хлібобулочних виробах можуть бути виявлені сліди цвілі. Якщо таке було помічено, це говорить про те, що продукт вже зіпсований, і його ні в якому разі не можна їсти, він дуже небезпечний для здоров’я.
зберігання
Насправді, безліч людей не вміють правильно зберігати хліб або ж не надають цьому значення. Ось кілька порад:
Хліб довше не буде залишатися м’яким, якщо розрізати його з середини, а ці половинки потім з’єднати.
Можна для зберігання використовувати холодильник або морозилку, але при цьому хліб потрібно загортати в паперові пакети або харчову плівку, якщо користуємося морозилкою.
Хлібниця повинна бути хорошої якості і закриватися щільно.
Однак не всі господині хочуть відновлювати початкові властивості хліба, і щоб не викидати такий продукт з підсушених скибочок роблять суміш приправ, і після цього вживають як сухарі.
Також радять додавати сухий хліб, попередньо змочений у воді або молоці в фарш для котлет. Ще домогосподарки роблять смачні солодкі грінки з яйцем.