Пісні булочки з корицею і горіхами
В піст так хочеться порадувати себе чимось смачненьким. Я пропоную вам спекти ось такі булочки. Випічка виходить ніжна і досить цікава на смак. Булочки ідеально підійдуть до чаю, довго залишаються м’якими і смачними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 350 мілілітрів води
- 750 грам пшеничного борошна
- 8 грам сухих дріжджів
- 700 мілілітрів соняшникової олії
- 100 грам цукру
- пів чайної ложки солі
- горіхи, кориця
Як приготувати пісні булочки
У миску насипаємо борошно (10 ст.л.), додаємо дріжджі і перемішуємо. Потім додаємо цукор, сіль, теплу воду, рослинне олію і все добре перемішуємо. Додаємо в тісто решту борошна і замішуємо тісто.
Кладемо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5 години.
Горіхи січемо на дрібні шматочки і додаємо корицю з цукром. Все добре перемішуємо.
Робочу поверхню присипаємо борошном і кладемо на нього тісто. Вимішуємо його протягом 5-7 хвилин. Ділимо його на 2 частини.
Одну частину розкатуємо в тонкий пласт товщиною 5 мм. Змащуємо його олією і висипаємо половину приготовленої маси, звертаємо в рулет.
Ніж змащуємо борошном і розрізаємо рулет на частини.
Деко застеляємо пергаментним папером і кладемо булочки. Накриваємо їх рушником і залишаємо на 15-20 хвилин.
Точно також формуємо інші булочки.
Через відведений час булочки змащуємо міцним чаєм і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин.
Готові булочки подаємо до столу.