Пісні котлети з перловки з картоплею
Котлети. І відразу в голові м’ясо! Ну або в крайньому випадку риба. Ми ж звикли мислити стандартно і кожне слово у нас асоціюється з конкретним предметом або стравою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Але що ви скажете на те, щоб приготувати корисні котлети з перловки? Звучить незвично, на смак – незвично, але незважаючи на це вони неймовірно смачні.
Необхідні продукти:
- 1 склянка (180 г) перлової крупи
- 2.5 склянки води
- 3 середніх картоплі
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 1/3 ч.л. коріандру
- сіль, перець за смаком
Кількість – 18 штук
Як приготувати котлети з перловки з картоплею
Зварити перлову кашу, а для цього добре промити її проточною водою і викласти в каструлю з холодною водою.
Воду треба додавати в співвідношенні 1: 2,5. Тобто, якщо у вас 1 склянка перловки, то води потрібно 2,5 склянки.
Довести воду з перловкою до кипіння, додати чайну ложку солі, перемішати і зменшити нагрів.
Варити 1-1,5 години із закритою кришкою. Мій витрачений час: 1 година 15 хвилин.
Коли перловка готова, перекласти її в миску.
Очистити картоплю і натерти на дрібній тертці. Можна зробити це як раз в той час, поки вариться крупа.
Віджати картоплю, щоб позбутися від виділеного соку, і викласти її до перловки.
Сюди ж хаотично нарізати цибулю і часник, додати коріандр.
Посолити, поперчити, перемішати. Додаючи сіль, не забувати, що перловка вже трохи солона.
Подрібнити ручним блендером до отримання густої маси, з якої можна буде ліпити котлети.
Спробувати на сіль і, якщо смак влаштовує, підготувати паніровку (борошно або сухарі, на ваш вибір).
Розігріти на сковорідці олію і викласти котлети. Форму і величину вибирати на свій розсуд.
Обсмажити з обох сторін. Викласти готові котлети на тарілку.
Котлети готові! Вони виходять з дуже цікавим смаком, чимось нагадують деруни.