Пісні котлети з перловки з картоплею

Котлети. І відразу в голові м’ясо! Ну або в крайньому випадку риба. Ми ж звикли мислити стандартно і кожне слово у нас асоціюється з конкретним предметом або стравою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Але що ви скажете на те, щоб приготувати корисні котлети з перловки? Звучить незвично, на смак – незвично, але незважаючи на це вони неймовірно смачні.

Необхідні продукти:

  • 1 склянка (180 г) перлової крупи
  • 2.5 склянки води
  • 3 середніх картоплі
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1/3 ч.л. коріандру
  • сіль, перець за смаком

Кількість – 18 штук

Як приготувати котлети з перловки з картоплею

Зварити перлову кашу, а для цього добре промити її проточною водою і викласти в каструлю з холодною водою.

Воду треба додавати в співвідношенні 1: 2,5. Тобто, якщо у вас 1 склянка перловки, то води потрібно 2,5 склянки.
Довести воду з перловкою до кипіння, додати чайну ложку солі, перемішати і зменшити нагрів.

Варити 1-1,5 години із закритою кришкою. Мій витрачений час: 1 година 15 хвилин.

Коли перловка готова, перекласти її в миску.

Очистити картоплю і натерти на дрібній тертці. Можна зробити це як раз в той час, поки вариться крупа.

Віджати картоплю, щоб позбутися від виділеного соку, і викласти її до перловки.

Сюди ж хаотично нарізати цибулю і часник, додати коріандр.

Посолити, поперчити, перемішати. Додаючи сіль, не забувати, що перловка вже трохи солона.

Подрібнити ручним блендером до отримання густої маси, з якої можна буде ліпити котлети.

Спробувати на сіль і, якщо смак влаштовує, підготувати паніровку (борошно або сухарі, на ваш вибір).

Розігріти на сковорідці олію і викласти котлети. Форму і величину вибирати на свій розсуд.

Пісні котлети з перловки з картоплею

Обсмажити з обох сторін. Викласти готові котлети на тарілку.

Котлети готові! Вони виходять з дуже цікавим смаком, чимось нагадують деруни.

Не вдається скопіювати.