Пісні пиріжки! Тісто як аркуш паперу! Листкові пиріжки з капустою в духовці
Такі пиріжки можна приготувати в піст, так як тісто на воді БЕЗ яєць, молока та інших молочних продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Коліжанка
Щоб приготувати листкові пісні пиріжки з тушкованою капустою:
Тісто:
- Вода – 120 мл
- Олія – 70 мл
- Борошно – 230-240 г
- Сіль – 0,5 ч .л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
Начинка:
- Капуста – 500 г
- Морква – 1 шт. (Невелика)
- Цибуля – 1 шт. (Невелика)
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
Для змащування:
- 1 жовток
- 1 ч.л. молока
Якщо постите, то можна змастити чайною заваркою, водою, олією або взагалі не змащувати
Рецепт приготування:
- Воду, змішати з олією, додати сіль, цукор. Додати борошно, замісити м’яке тісто. Накрити тісто харчовою плівкою і залишити відпочивати на 10-15 хвилин.
- Цибулю нарізати на четвертинки, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати.
- Цибулю і моркву обсмажити на олії, додати томатну пасту, обсмажити 1-2 хвилини, додати капусту, перемішати, залити трохи води. Накрити кришкою і тушкувати 15-30 хвилин на маленькому вогні, періодично перемішуючи. За 5 хвилин до готовності додати сіль, чорний мелений перець і лавровий лист. Готовій тушкованій капусті дати повністю охолонути.
- Тісто розділити на 16 частин. Розкачати тісто дуже тонко, викласти начинку, сформувати трубочку.
- Трубочки викласти на пергамент, змастити жовтком з молоком.
- Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Пиріжки готові! Дуже-дуже смачні!