Пісний перловий суп з насиченим смаком
Байдужих до цього супу точно немає! Начебто звичайний розсольник, та не зовсім і звичайний! Додавання деяких спецій і спеціальна заправка роблять його ще більш насиченим і багатим на смак. До того ж його можна готувати у піст.
Проц е пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- перлова крупа – 130 г (в сухому вигляді)
- картопля – 3 шт. (300 г)
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- солоні огірки – 2 шт. (150 г)
- часник – 2-3 зубчики
- томатна паста – 2 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- базилік або орегано сушений – 1 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- розсіл огірковий – 100 мл
- вода – 2,5 л
- соняшникова олія – для смаження
- свіжий кріп – для подачі
Як приготувати пісний перловий суп
Перлову крупу заздалегідь замочуємо в холодній воді на 2 години. Потім воду зливаємо і пересипаємо перловку в каструлю з водою. Спочатку я наливаю 2 літри води.
Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо крупу 40 хвилин. А тим часом підготуємо решту інгредієнтів і зробимо заправку.
Для цього в сковорідку наливаємо олію, всипаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо її протягом хвилини і всипаємо до неї терту моркву, перемішуємо і смажимо їх разом 3 хвилини. Моркву можна нарізати кубиками або соломкою.
Далі кладемо дрібно нарізаний часник і солоні огірки, нарізані кубиком. Все перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини.
Тепер додаємо спеції: сіль і чорний мелений перець кладемо за смаком, також всипаємо 1 ч.л. сушеного базиліка або орегано і 1 ч.л. цукру. Добре перемішуємо і даємо їм буквально 2 хвилини протушкуватися, щоб спеції почали розкриватися і віддавати весь свій аромат овочам.
Далі додаємо в заправку дві великі столові ложки томатної пасти, перемішуємо і вливаємо 100 мл огіркового розсолу. Знову мішаємо і через 1 хвилини вимикаємо вогонь. Смачна томатна заправка готова.
Минуло 40 хвилин, перловка практично готова. Додаємо до неї картоплю. Я нарізаю її на маленькі кубики, щоб вона швидше зварилася. Перемішуємо, всипаємо сіль і дивимося на густоту супу. За необхідності вливаємо додатково воду. Я влила ще півлітра.
Як тільки картопля стала м’якою кладемо в суп томатну заправку, перемішуємо і варимо суп ще 2 хвилини. Потім за бажанням кладемо свіжий подрібнений кріп і проварюємо суп 1 хвилину. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Розсольник виходить густим, насиченим і багатим на смак за рахунок додавання спецій і томатної заправки. Ароматний суп з приємним кислувато-солоним смаком неодмінно сподобається всій вашій родині. До того ж такий розсольник можна готувати і під час посту. Смачного!