Пісний шоколадний мусовий торт з вишнею без яєць, без масла і без молока
Пісний мусовий торт з шоколадом і вишнею точно не змусить вас набрати зайві кілограми або порушити дієту, адже сам він є пісним і дієтичним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Єдиний виняток в продуктах становить желатин, так для мене це не принципово. Але ті, хто не вживає його в їжу, цілком можуть замінити желатин на агар-агар.
Зазвичай агар-агар додають в півтора – два рази менше (в залежності від його сили), тому що желююча здатність якісного агар-агар значно вища ніж у желатину.
Необхідні продукти:
- 1/2 ч.л. – сода,
- 200 г – заморожена вишня.
- 130 г – борошно,
- 1 ст.л. – какао порошок,
- 75г (3 ст.л.) – цукор,
- 50 г (5 ст.л.) – соняшникова олія,
- 1 ч.л. – оцет,
- 500 мл – вишневий сік,
- 130 г – вода,
- 75 г – цукор,
- 40 г – манна крупа,
- 12 г – желатин
Рецепт шоколадного мусового торта з вишнею
Замочити желатин, додавши до нього приблизно 70-80 мл вишневого соку.
Перемішати і залишити набухати.
Застелити деко пекарним папером і поставити на нього кільце для випічки (у мене діаметр 20 см).
Включити духовку на 180 ° С градусів.
Просіяти борошно разом з какао і содою, після чого до борошна висипати цукор і все акуратно перемішати.
Додати в воду олію і оцет.
Замісити тісто до однорідного стану, додавши рідку суміш до сухих продуктів.
Готове тісто вилити в кільце і відправити деко в духовку на 15-20 хвилин.
Коли основа готова, перенести форму на решітку разом з папером для випічки і дати охолонути.
Поставити на газ вишневий сік, розчинити в ньому цукор.
Додати манну крупу, безперервно помішуючи.
Довести до кипіння, а далі варити хоча б 5-7 хвилин на мінімальному нагріві і потім охолодити.
Нагріти желатин до повного розчинення і вимкнути нагрів.
Дістати бісквіт з кільця, відокремити від паперу.
Знову надіти кільце на основу для складання торта.
Перелити остиглу кашу в посуд для збивання. Якщо у вас підходяща для цього каструля, робити це можна прямо в ній.
Помістити миску в ємність з льодом або холодною водою.
Збити до об’ємного і повітряного стану.
Додати желатин в мус, акуратно перемішувати.
Збірка торта. На основу вилити частину мусу, викласти шар вишні і закрити його рештою мусом.
Прибрати в холодне місце на 4-5 годин, а краще на всю ніч.
Перемістити торт на сервірувальну тарілку і прикрасити на свій розсуд. Я бажаю вам приємного апетиту!